Novomeščani bodo v nedeljo spet povezali Slovenijo in Hrvaško

Novomeščani bodo v nedeljo spet povezali Slovenijo in Hrvaško
30.08.2019 AVTOR: DZ

12 let že organizirajo dirko, ki povezuje Slovenijo in Hrvaško in v nedeljo bo spet na sporedu. Dirka druge kategorije od Zagreba do Novega mesta.

Leta 2008 so prvič izpeljali enodnevno dirko, ki je povezovala Slovenijo in Hrvaško. Prva izvedba je potekala od Ljubljane do Zagreba. Naslednja pa od Zagreba do Ljubljanskega gradu. Tako je bilo do leta 2013, ko je Adria Mobil povezala Zagreb in Novo mesto. In zdaj je ta relacija postala tradicionalna. Dirka se imenuje Hrvaška – Slovenija, a se, tega smo zdaj že vajeni, konča v Novem mestu.

Tudi v nedeljo bo tako. Govorimo o dirki, na kateri so se kalili številni mladi upi. Leta 2014 jo je dobil tudi Primož Roglič. Prvi dve izvedbi je dobil Rober VrečerDvakrat je zmagal Robert Vrečer. Potem Matej Mugerli, Kristijan Fajt, Marko Kump, Riccardo Zoidl in Roglič. Sledili so spet Kump, Jannik Steimle ter v zadnjih dveh letih Dušan Rajović. Letos bodo na startu kolesarji iz 20 ekip. Največ, kar osem jih bo prišlo iz Avstrije. Med njimi bodo tudi slovenske ekipe:

Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic, KK Kranj, KK Bled, MebloJogi Pro Concrete. Dirka se bo začela ob 12. uri v Zagrebu. Dolga bo 181,6 km. Cilj pa bo na križišču Seidlove in Rozmanove ulice pred stavbo NLB. Sicer pa bodo kolesarji v Novo mestu prišli že kmalu po 14. uri. Potem bodo naredili še štiri kroge v Novem mestu. Cilj bo okrog 16. ure. Pred člansko dirko bodo organizatorji še tretjič izpeljali tudi maraton za rekreativne kolesarje. Ta se bo ravno tako začel v Zagebu in končal v Novem mestu. Maraton bo dolg 80 kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ