Novomeščani na Madžarskem, Kranjčani v Italiji

Novomeščani na Madžarskem, Kranjčani v Italiji
17.05.2021 AVTOR: DZ, vir: Adria Mobil

Nadvse aktivni so bili kolesarji slovenskih klubov. Člani Adrie Mobila so se te dni merili s konkurenti iz svetovne serije, Kranjčani pa so bili nadvse uspešni v Italiji.

Madžarska
Najprej na Madžarsko. Tam je potekala petdnevna dirka prve kategorije, na kateri je nastopalo kar osem World Tour ekip. Prav te so bile najuspešnejše, medtem ko so preostalim preostale drobtinice. Pri Adriji Mobilu so se izkazali z napadalno vožnjo, a kaj, ko so se štiri preizkušnje končale v sprintu velike skupine.

Kraljevska četrta etapa pa je bila odločilna v boju za končno zmago. To je dobil Damien Howson iz BikeExchange, ki se je dan kasneje veselil tudi končne zmage. Kristjan Hočevar je bil kot najboljši Slovenec 24., Gal Glivar po je po povratku po poškodbi dirko končal na 32. mestu. Najboljšo etapno uvrstitev je z 19. mesto zabeležil Gašper Katrašnik. Imena zmagovalcev posameznih etap dokazujejo, za kako močno konkurenco gre: dvakrat Phil Bauhaus, Jordi Meeus, Damien Howson in Edward Theuns.

Italija
Kolesarji KK Kranj pa so nastopili na enodnevni dirki v mestu Sacile v Italiji. Ta je bila dolga dobrih sto kilometrov, povprečna na koncu pa več kot 46 km/h. Po polovici dirke je prišlo do ključnega pobega. V ospredju je ostala deseterica kolesarjev.

V dežju in mrazu sta tu bila tudi Jaka Primožič in Martin Lavrič. Sprint izbrane skupinice je dobil Giulio Masotto, ki si je tako podaril najlepše darilo za rojstni dan. Drugi je bil Riccardo Bobbo, tretji pa Jaka Primožič. Uspeh je s šestim mestom dopolnil Martin Lavrič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ