Novost med elito: Gorski kronometer za evropske naslove

Novost med elito: Gorski kronometer za evropske naslove
30.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Evropsko prvenstvo v gorski vožnji na čas. Sicer bi morali to dirko izpeljati že lani, a letos so jo prvič. Prvak je postal Felix Grobschartner.

Vožnja na čas, a prav posebna. Govorimo o gorsko uri resnice, ki je štela za evropsko prvenstvo, namenjeno hribolazcem. Vsekakor ne gre za preizkušnjo, ki bi bila namenjena mojstrom za vožnje na čas.

Pred dnevi se je Tadej Pogačar odpovedal nastopu na tej dirki, zato pa je UAE umel resnega kandidata za vrh. Seveda so kolesarji nastopali kot člani reprezentanc in Flix Grobschartner, ki se je letos izkazal kot izjemen pomočnik na dirki po Franciji je na trasi od Airola do vrha prelaza San Gottardo prikazal izjemno vožnjo. Nekaj manj kot 13 kilometrov dolgo preizkušnjo je premagal v 35 minutah in 40 sekundah. Povprečna hitrost pa 21,5 km/h.

To je bilo dovolj za prepričljivo zmago v sicer ne tako zelo močni konkurenci, saj je trenutno v koledarju precej dirk, ki predvsem klube precej bolj zanimajo. Drugo mesto je z 49 sekundami zaostanka osvojil Mattia Gaffuri, tretji pa je bil Arthur Blanc, ki je zaostal za 1:44. Četrti je bil Luca Cavallo, peti pa Jonas Rapp. V ženski konkurenci je bila najboljša Britanka Illi Gardner. Njen čas pa 44:26. Dve Avstrijki sta bili za njo. Anna Plattner je bil druga, tretja pa Anna Kiesenhofer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ