Novost na trgu: Contador in Basso združila moči

Novost na trgu: Contador in Basso združila moči
29.09.2020 AVTOR: DZ, vir: Aurumbikes

Potem, ko sta končala karieri, sta vse bolj pričela sodelovati. Alberto Contador in Ivan Basso sta zdaj znova združila moči in nastalo je kolo Aurum.

Ivan Basso in Alberto Contador sta bila mojstra za tritedenske dirke. Contador je eden izmed redkih kolesarjev, ki je dobil vse tri tritedenske dirke, Basso je bil ob koncu kariere Contadorjev pomočnik, predtem pa je dvakrat dobil dirko po Italiji.

Zdaj že nekaj let tako ali drugače sodelujeta tudi prek kontinentalne ekipe Kometa. Zdaj pa še drugače. S skupnimi močmi sta na trg lansirala novo kolo. Gre za kolo Aurum Magma. Pravita, da sta se o tem pogovarjala že vrsto let, želela pa sta sestaviti kolo njunih sanj, ki ne bi bilo omejeno s sponzorji in proizvajalci, zaradi katerih ne bi smela uporabiti določenih materialov.



"Težko sem čakal na to predstavitev že vso odkar sva z Ivanom izdelala načrt za Magmo. Dolgo sva delala na tem. Oba sva temu posvetila ogromno časa, razmišljala sva, kako narediti kolo boljše od tistih, ki sva jih vozila kot profesionalna kolesarja," je med drugim dejal Alberto Contador. Okvir velikosti 54 naj bi tehtal 805 gramov, tudi za aerodinamiko naj bi posrkbeli s pomočjo vetrovnika. Okvir je prilagojen disk zavoram.

Najcenejša različica kolesa naj bi se prodajala po skoraj deset tisoč evrov. Seveda gre pri tem za izbor nadvse dragih komponent. Zgolj okvir stane 4099 evrov. Na voljo je v šestih velikostih in v dveh barvah. Modri ali črni. "Magma je osnova za Aurum znamko. Upamo, da bomo lahko razvili še več modelov v bližnji prihodnosti," je še dejal Contador. Sicer pa so kolo že preizkusili kolesarji Contadorjevega moštva Fundacion Alberto Contador.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ