Novost: Girova aerodinamična čelada (video)

Novost: Girova aerodinamična čelada (video)
21.06.2012 AVTOR: D. Z.
Giro je predstavil novo čelado, ki pa bo na tržišču šele spomladi leta 2013. Govorimo o čeladi, ki je namenjena navadnim dirkam, in ne zgolj kronometrom
Pri Giru obljubljajo, da lahko s to čelado, imenuje se Air Attack, kolesar v 40 kilometrih prihrani tudi 17 sekund. Gre za novo čelado, ki ni namenjena vožnjam na čas, ampak navadnemu dirkanju. Tako naj bi nadomestila Girov najboljši model Aeon.

Šlo naj bi za čelado, ki ima najmanjši upor. V primerjavi z Aeonom ima ta samo šest odprtin za zračenje, medtem ko jih ima Aeon kar 24. Vendar naj bi prav to dalo čeladi aerodinamično prednost. Ta čelada ima tudi že dodana posebna očala, ki so z magneti pritrjena na čelado, tako da jih boste lahko kadarkoli sneli in pospravili v žep.

Sama čelada naj bi tehtala 264 gramov. Sicer pa so to čelado v profesionalni karavani že uporabljali. Nedavno jo je na dirki Ster ZLM nosil sprinter Rabobanka Mark Renshaw. Ko bo prišla na trg, naj bi čelada stala nekje med 200 in 240 ameriškimi dolarji. Sicer pa lahko več pdoatkov o tej novosti dobite v priloženem videu.

vir: cyclingnews.com
foto: giro

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ