Novozelandska zveza prepovedala Bennettov dizajn dresa državnega prvaka

Novozelandska zveza prepovedala Bennettov dizajn dresa državnega prvaka
05.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Jumbo Visma

Kolesar Jumba Visme George Bennett je novi Novozelandski državni prvak, oblikoval si je zelo lep črno/bel dres z nacionalnim simbolom praproti, a ga je novozelandska zveza žal zavrnila.

George Bennett je letos prvič postal novozelandski državni prvak, čeprav je že nekaj sezon najbolj prepoznan in tudi najbolj uspešen kolesar iz dežele kivijev. Po zmagi na državnem prvenstvu sta z dekletom osnovala dizajn dresa, proizvajalec AGU in Jumbo Visma sta poskrbela za izvedbo in nastal je zelo privlačen črn dres z belo praprotjo (fern), novozelandskim državnim simbolom.

»Bil je res izjemen dres, navdušen sem bil in poslali smo ga novozelandski kolesarski zvezi v pregled misleč, da bodo navdušeni nad našo kreacijo, ki bi res lepo predstavljala Novo Zelandijo v pelotonu. Potem pa smo doživeli hladen tuš,« je zaplet pojasnil Bennett.

»Obrnili smo se na UCI, a so nam sporočili, da je podoben dizajn že registrirala novozelandska zveza za dres državne reprezentance in da nam ga ne morejo potrditi. Tudi od njih smo dobili pojasnilo, da bi bil takšen dizajn preveč podoben dresu državne reprezentance. Vprašal sem jih, če bo reprezentanca na štartu Gira, da bi nas lahko zamešali?,« je bil jezen Bennett.

Pri Bike NZ so pojasnili, da imajo za državne prvake v vseh disciplinah in starostnih kategorijah predvideno enako predlogo, zato vztrajajo pri tem, da so vsi dresi vsaj približno enaki in s tem prepoznavni v kolesarskem svetu.

Bennett bo tako zdaj dobil dres, ki so ga zasnovali pri Bike NZ: »Tudi ta dres je lep, a ne bo tako izstopajoč, kot bi bil moj dizajn. Škoda, mislim, da smo zamudili veliko priložnost.«

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ