NTT v velikih težavah, se obeta konec ekipe?

NTT v velikih težavah, se obeta konec ekipe?
17.09.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

NTT Pro Cycling naj bi v naslednji sezoni tudi lastniško delno prevzel Bjarne Riis in prevzel vodenje ekipe, a je dogovor očitno padel v vodo. Vse bolj verjeten se zdi propad ekipe, zapustil jo je še BMC.

Bjarne Riis naj bi rešil ekipo, zdaj pa vse kaže, da bo tudi on skočil s potapljajoče se ladje.

Ekipa Dimension Data se je pred letošnjo sezono preimenovala v NTT Pro Cycling, po imenu njihovega lastniškega podjetja, ki je tudi uradni informacijski opremljevalec in partner dirke po Franciji. Sponzorska pogodba z ekipo se jim izteče po letošnji sezoni, podaljšanja dogovora pa ni na vidiku, čeprav je NTT podaljšal sodelovanje s Tourom do 2024.

Lastnik ekipe Doug Ryder naj bi rešitelja dobil v Bjarneju Riisu, ki je spomladi prišel v ekipo kot športni direktor, poleti pa bi morala s partnerjem Larsom Seierjem Christensenom odkupiti 30-odstotni lastniški delež v ekipi od Ryderja in tako efektivno prevzeti vodenje ekipe.

»Dogovor bi moral biti izpeljal poleti, a se je zaradi koronavirusa vse zapletlo, nekoliko so se spremenile razmere in zdaj se bomo morali usesti in dogovoriti. A še vedno nameravam kupiti delež v ekipi,« je ob koncu tekmovalnega premora zaradi koronavirusa zagotavljal Riis.

Obstoj ekipe naj bi rešil z danskim podjetjem Velux, ki naj bi postalo glavni sponzor ekipe, zdaj pa vse bolj kaže, da do dogovora ne bo prišlo. Danski časnik Ekstra Bladett poroča, da Riis in Christensen denarja nikoli nista nakazala in da je vse bolj verjetno, da bo prevzem ekipe padel v vodo. Pri NTT-ju stanja v ekipi ne komentirajo in se osredotočajo na dirko po Franciji, nič kaj dober znak pa ni bil niti odhod opremljevalca koles BMC, ki bo v naslednji sezoni sodeloval z ekipo AG2R – Citroen.

Letos imajo sicer za seboj solidno sezono s sedmimi zmagami, Giacomo Nizzolo je postal evropski in italijanski prvak, dobil je etapi na Tour Down Under in Pariz – Nici, očitno pa si bo Italijan lahko poiskal novo ekipo. Neuradno naj bi kolesarji že dobili zeleno luč, da si poiščejo novega delodajalca, kar pa sredi septembra in v negotovem ekonomskem položaju, ki močno vpliva na ekipe, zagotovo ne bo lahko.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ