Nys podpisal dolgoročno pogodbo s Trekom, Geniez ostal brez pogodbe

Nys podpisal dolgoročno pogodbo s Trekom, Geniez ostal brez pogodbe
04.06.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Trek Segafredo, Sirotti

Mladi belgijski talent Thibau Nys se bo že letos preizkusil med profesionalci na cesti, od avgusta bo član Trek Segafreda. Alexandre Geinez pa ni več član TotalEnergies, potem ko je izgubil sodni boj.

Začnimo s pozitivno novico. Thibau Nys je že nekaj sezon eden najbolj perspektivnih mladih belgijskih kolesarjev, ki je večinoma dirkal v ciklokrosu, občasno pa je presedlal tudi na specialko. Je nekdanji svetovni prvak v ciklokrosu med mladinci, lani pa je postal evropski prvak do 23 let na cesti, tudi na svetovnem prvenstvu v Leuvnu pa je končal v deseterici.

Od avgusta dalje bo 19-letni sin superzvezdnika ciklokrosa Svena Nysa dirkal na cesti za Trek Segafredo, pogodbo je podpisal do konca sezone 2024. Še vedno bo dirkal tudi v ciklokrosu, dvojni program bo podoben kot pri Lucindi Brand ali Shirin Anrooij, prav tako zvezdnicama ciklokrosa. 

»Nikamor se nam ne bo mudilo, Thibau bo dobil priložnost, da dirka že letos za nas, a se nam hkrati ne bo nikamor mudilo, saj vemo, kako mlad je in želimo počasi razvijati njegov talent,« pravi Markel Irizar, ki pri Trek Segafredu skrbi tudi za skavting. Nys bo z 19. leti postal trenutno najmlajši kolesar v svetovni seriji.

Alexandre Geniez zaradi družinskega nasilja ob pogodbo.

Precej bolj temačne novice prihajajo iz Francije. Pozimi so se nad kolesarja TotalEnergiesa Alexandra Genieza zgrnil črni oblaki, ko je njegovo bivše dekle vložilo tožbo proti njemu zaradi družinskega nasilja. 

Genieza je ekipa TotalEnergies takoj suspendirala, tako da letos ni dirkal za njih, za prekinitev pogodbe pa so morali počakati na odločitev sodišča. To je zdaj odločilo proti Geniezu in pri TotalEnergiesu so z njim prekinili pogodbo, najbrž je to tudi konec njegove kariere.

Sodišče je sicer Geniezu naložilo štiri mesece pogojne zaporne kazni. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ