O Franji pred Franjo

O Franji pred Franjo
24.05.2013 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Na tridnevnem kolesarskem prazniku Maratonu Franja, se bo prireditev začela z vožnjo na čas za vse kategorije.

Majice za zmagovalce:
Rumena (zmagovalec v moški in ženski kategoriji male in velike Franje), pokrovitelj BTC City, Mestna občina Ljubljana, E'Leclerc

Pikčasta (najhitrejša v moški in ženski kategoriji na velikem maratonu, na klanec Kladje), pokrovitelj ALTA, ZIPVIT

Zelena (Leteči cilj na Dunajski v moški in ženski kategoriji na velikem maratonu), pokrovitelj banka SBERBANK

Vsaka prireditev v seriji UWCT je hrati tudi kvalifikacijska prireditev, ki je pogoj za nastop na zaključni prireditvi od 19. - 22.09.2013 v Trentu, kjer se bodo najboljši amaterski kolesarji in kolesarke merili za naslove svetovnih pravkov in prvakinj v vožnji na čas (24,6 km) in cestni dirki (112/60 km ).

Kot je bilo že do zdaj pravilo, pridobi znotraj posamezne kategorije pravico nastopa na finalni zaključni prireditvi serije UWCT prvih 25% uvrščenih med vsemi uvrščenimi v kategoriji.

Letošnja NOVOST v kvalifikacijah za nastop na UWCT na maratonu Franja je, da velja za vse moške kategorije in ženske do 50 let za kvalificiranje na zaključno prireditev samo veliki maraton Franja.
Za vse ženske udeleženke nad 50 let, pa velja za kvalificiranje tudi mala Franja.
 

Na ta dan se bodo lahko vsi kolesarji znotraj svojih kategorij pomerili, za naslove državnih prvakov. 
Tokrat bodo kolesarji elitnih kategorij deležni mednarodnih točk, amaterski kolesarji pa bodo imeli najboljšo možno primerjavo, kje so, v primerjavi z elitnimi kolesarji. Vožnja na čas je tudi izziv za vse "manj" tekmovalne rekreativce, saj se na tej dolžini že dobi občutek, kaj vse je potrebno poleg kolesa, da se ustrezno razporedi moči glede na trenutno pripravljenost in zmožnosti. 

Za kategorije Mlajši mladinci, Mladinke, Ženske ELITE in vse rekreativne kategorije moški/ženske je dolžina proge 18,6 km (obrat 1 × krožišče Dol).

Za kategoriji Moški Pod 23 in Moški ELITE je dolžina proge 37,2 km (obrat 2 × krožišče Dol in 1 × krožišče v BTC - prvo po prehodu skozi cilj). Prvi štart ob 16:00


Nadhod na Šmartinski cesti je dobrodošla novost za vse gledalce in obiskovalce BTC City-ja.  S to pridobitvijo jim bo olajšan dostop do samega prizorišča. Nadhod so omogočili in opremili mizarstvo Peklenk, SIJ Slovenska industrija jekla, Cestno podjetje Gorica, Petrič d.o.o., Prosign d.o.o.. Nadhod bo v prihodnje pridobitev tudi drugih večjih športnih prireditev v Sloveniji.

Sobota je tradicionalno namenjena družinam in tudi tokrat s sponzorjem Generali otroškega maratona v BTC City-ju in E'Leclerc, ki je sponzor družinskega maratona.

Kako do brezplačne startnine skupine?
Uradno vozilo Maratona Franja BTC City je Peugeot 2008 Crossover. S svojimi prijatelji sestavite Peugeot Franja ekipo in ji oblikujte unikatni dres. Zmagovalne ekipe bodo poleg dresa, prejele še brezplačno štartnino za celotno ekipo. Več na Peugeotovi Facebook strani.

Maraton Franja bo v letošnjem letu gostil tudi večje število kolesarjev iz tujine, saj si mnogi prihajajo ogledati traso za svetovno prvenstvo prihodnje leto. Udeležbo je potrdil tudi edini tuji kolesar, ki je do zdaj zmagal na maratonu, ponovno pa se bo rekreativno zapeljal z maratonci na družinskem maratonu Glberto Simoni.

Interaktivna spletna predstavitev 
Za letošnjo 32. izvedbo kolesarskega Maratona Franja BTC City je Geodetski inštitut izdelal novo, interaktivno spletno predstavitev posameznih tras maratona!
Prav letos Geodetski inštitut beleži 60-letnico delovanja, kar je dodatna priložnost za obeležje tradicije s pomočjo lastne, mednarodno priznane kakovostne kartografije in sodobnih tehnoloških rešitev.

Ob maratonsko dogajanje
Tudi v letošnjem letu organizator napoveduje vsem obiskovalcem, radovednežem in udeležencem pestro sejemsko dogajanje ter bogato ponudbo razstavljalcev. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ