O Jonasu: Na Touru ne moremo braniti zmage, če ni stoodstotno pripravljen

O Jonasu: Na Touru ne moremo braniti zmage, če ni stoodstotno pripravljen
13.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Glavni mož Visme Lease a Bike Richard Plugge je v intervjuju spregovoril tudi o Jonasu Vingegaardu in dirki po Franciji. Bo Danec tam lahko nastopil?

“Trenutno imamo v mislih dva scenarija, ki sta odvisna od njegove rehabilitacije. Prvi je, da Jonas gre na Tour in drugi je, da ga tam letos ne bo,” to je med drugim dejal Richard Plugge. Glavni mož Visme Lease a Bike je še dodal:

“Konec koncev, Na Tour ne moremo oditi braniti zmage, če ni stoodstotno pripravljen. To je nekaj, kar ne nameravamo izpeljati.” Spomnimo. Jonas Vingegaard je bil udeležen v hud padec na dirki po Baskiji. Takrat so odstopili mnogi, tudi Primož Roglič in Remco Evenepoel, pa Jay Vine in drugi … Vingeggaard je bil zaradi poškodb kar 12 dni v bolnišnici v Baskiji. Šele potem se je lahko vrnil domov in po 33 dneh je končno spet lahko sedel na kolo.

Pri Vismi Lease a Bike se po sanjski lanski sezoni letos ukvarjajo s številnimi težavami, predvsem poškodbami. Tudi Wout Van Aert je še ped glavnima ciljem padel in se poškodoval, a lahko zdaj že trenira. “Wout ima to prednost, da je, kar se rehabilitacije tiče v nekoliko boljšem stanju, kar pomeni, da bi s tega vidika lahko nastopil na Touru, a glede tega bomo še videli,” je še dejal Plugge. Van Aert nastopa na Touru Namreč ni imel v načrtu.

Moral bi nastopiti na italijanskem Giru, a je ta nastop moral zaradi poškodbe odpovedati. Potem pa se je želel pripraviti na olimpijski igre. “Z njim se po padcu še nismo usedli in pogovoril o programu dirk. Videti bomo morali, če si sploh želi nastopiti na Touru in pred odločitvijo analizrati vse možne scenarije,” je še priznal Plugge. Lani je nizozemska ekipa med drugim dobila vse tri tritedenske dirke. Letos je to praktično nemogoče.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ