O Pogačarju: Če on tega ne zmore, potem ne vem, kdo bi to zmogel

O Pogačarju: Če on tega ne zmore, potem ne vem, kdo bi to zmogel
13.02.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Adam Yates. Lani se je izkazal skozi celotno sezono, potem pa je še Tour končal na 3. mestu. Kaj pravi o Tadeju Pogačarju?

Tadej Pogačar bo letos nastopil na dirki po Italiji in potem še na dirki po Franciji. Zaradi tega bo imel tudi zelo spremenjen program dirkanja. Vsekako pa bo imel tako na Giru kot na Touru ob sebi močno ekipo.

Na Touru bomo morda spet gledali tudi dvojec Tadej Pogačar/Adam Yates. "Tam bom kot zadnji Tadejev mož v gorah. To je lani odlično delovalo. Letos bom imel na Touru podobno nalogo,” je med drugim v intervjuju za Velo dejal Adam Yates. Izpostavil je, da je po prihodu v UAE lani naredil velik korak naprej, kar je dokazoval tudi na dirkah.

“Našel sem novo raven, ki je v preteklih letih nisem imel. S tem želim nadaljevati tudi letos. Nočem imeti slabih dni ali trenutkov. Želim biti konsistenten skozi vse leto. Upam, da bodo prišli tudi rezultati. Ko si v ekipi polni šampionov, vsi poskušajo napredovati. Posledično te to ponese na raven višje. Ko si v takem okolju, si težko slabši, kot si bil. To sem doživel lani. Upam, da bom zdaj vse skupaj ponesel še na višjo raven in bom dobil nekaj dirk.”

Njegov program se prav veliko ne bo razlikoval. “Vse skupaj bo podobno kot lani. Priprave se zato ne spremenijo. Poznam program in vem, kdaj moram oditi na višino. Če bom lahko najboljši v pravem trenutku, potem ni pomembno, kaj vse drugi počnejo.” Seveda je govoril tudi o Pogačarju in podvigu, ki se ga loteva. Zadnji, ki mu je uspelo v isti sezoni dobiti Giro in Tour je bil leta 1998 Marco Pantani.

Kasneje so to neuspešno poskušali doseči tudi Alberto Contador, Vincenzo Nibali, Chris Froome, Tom Dumoulin … “Če si želi to narediti, potem mu to lahko uspe. Z razlogom je najboljši kolesar na svetu. To si želi narediti in ekipa ga pri tem podpira. Če on tega ne zmore, potem ne vem, kdo bi to lahko dosegel. Zakaj torej ne bi poskusil,” je dejal Yates.

Sam pa želi na Touru nastopiti vsaj tako dobro kot lani. Nekoliko bolj proste roke pa bi lahko dobil na dirki po Španiji: “Če bom Tour končal še dovolj svež, potem bom morda šel še na Vuelto. Videli bomo. Zdaj je februar in do tja je še dolga pot. Najprej opravimo s prvim delom sezone. Upam, da bom prišel do kakšne zmage. Potem pa bomo videli, kako se bo vse izšlo.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ