O Vingegaardovih možnostih za napredek in izgubi Rogliča in dirkanju proti Pogačarju

O Vingegaardovih možnostih za napredek in izgubi Rogliča in dirkanju proti Pogačarju
30.11.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Dylan Van Baarle se je v intervjuju za GCN razgovoril o Primožu Rogliču, Jonasu Vingegaardu in tudi o lastnih možnostih za leto 2024. Želi se pomeriti s Pogačarjem.

Dylan Van Baarle je v Jumbo Vismo prišel iz Ineosa. Kot zmagovalec dirke Pariz-Roubaix. Na klasikah se mu letos vse ni izšlo po željah tudi zaradi padcev in bolezni. Vseeno je februarja dobil dirko Omloop Het Nieuwsblad. Potem pa je bil izjemen predvsem na dirki po Franciji in na dirki po Španiji, kjer je uspešno opravljal vlogo pomočnika. Dopust med sezonama je preživel na Curacau, kjer sta bila z zaročenko, tudi vrhunsko kolesarko Pauline Ferrand Prevot.

Zdaj pa se že pripravlja na novo sezono. "Trenirati sem začel v začetku novembra in trenutno sem dobro pripravljen. Programa za naslednje leto še ne poznam, saj ga pri ekipi še pripravljajo, vendar predvidevam, da bo podoben letošnjemu. Začel bom z uvodnim vikendom na kockah, potem pa odpeljal ali Pariz-Nica ali Tirreno-Adriatico. Potem bodo tu tlakovane klasike, sledila pa bo priprava na Tour," je dejal Nizozemec.

Letos se mu spomladanski del resnično ni posrečil. Želi si, da bi imel več sreče v sezoni 2024, saj je na dirki po Flandriji zbolel, na dirkah Pariz-Roubaix in E3 pa je padel: "V zaključkih klasik želim biti ob Van Aertu in Laportu, da bi potem dirkali proti Pogačarju in Van der Poelu. Potem pa želim nastopiti na Touru in olimpijskih igrah. Naš cilj je zmagati enega izmed monumentov." Van Baarle je govoril tudi o morebitnem nastopu Wouta van Aerta na dirki po Italiji.

Kljub vsemu je izpostavil, da bo dosežke iz letošnje sezone Jumbo Visma težko ponovila: "To, da bomo poskušali zmagati na vseh treh tritedenskih dirkah se ne bo več zgodilo. Izgubili smo Primoža, ki je dobil številne dirke. A postavili si bomo druge cilje in jih poskušali doseči. Še vedno smo lahko uspešni, še vedno želimo zmagati na dirki po Franciji in na ostalih dirkah. Cilje si bomo postavili na pripravah."

Seveda se je posvetil Rogličevemu odhodu. O njem je govoril z izbranimi besedami: "Primož je eden izmed tistih zelo močnih kolesarjev, ki lahko v zaključku tudi sprinta. Zato zmaga na številnih dirkah. Morda bomo pogrešali njegovo eksplozivnost v sprintih na vzponih, vendar pa moramo gledati nase in na to, kako močan je bil letos Jonas na Touru. Mislim, da je bil celo močnejši kot leta 2022. Če bo še naprej tako napredoval, potem bi se morda lahko približal Primožu tudi na krajših ciljnih vzponih."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ