O Vingegaardu: Dobiti Tour bo težko, a ne nemogoče

O Vingegaardu: Dobiti Tour bo težko, a ne nemogoče
03.05.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kaj se dogaja z Jonasom Vingegaardom. Informacij ni veliko, je pa v intervjuju za Wieleflits o Dancu spregovoril športni direktor Visme Lease a Bike Merijn Zeeman.

“Dobiti Tour bo težko, a vsekakor ni nemogoče. Vsak dan je polno zaposlen z rehabilitacijo, ki poteka pod nadzorom in vodstvom našega medicinskega osebja in fizioterapevtov. Vsekakor bomo imeli odprto možnost, da bi lahko prišel na start Toura v Firence. Jonas je ekstremno nadarjen in vemo, da si lahko opomore zelo hitro.”

To je med drugim za Wielerflits dejal Merijn Zeeman. Jonas Vingegaard je bil vpleten v hud padec na dirki po Baskiji, zaradi katerega so morali odstopiti tudi Primož Roglič, Remco Evenepoel, Jay Vine … Vingegaard je bil kar 12 dni v bolnišnici. Prav veliko informacij o tem, kako poteka njegova rehabilitacija pa ni.

“Vsak teden naredimo oceno. Medicinsko osebje zaenkrat ne more še nič konkretnega povedati o programu, ki mu bo sledil v prihodnjem obdboju. Morali bomo počakati in videti. Vseeno pa ohranjamo upanje, da bo lahko branil zmago na Touru.” Je pa zaenkrat jasno, da na prvih višinskih pripravah za Tour de France ne bo ne Wouta Van Aerta ne Jonasa Vingegaarda.

Danec tudi ne bo nastopil na sprva načrtovani dirki po Dofineji, ki bi bila zanj zadnji tekmovalni preizkus pred Tourom. “Dofineja je za Jonasa prezgodaj. Po hudem padcu pa ta dirka niti ni bila več realna izbira. Pa Jonas potrebuje Dofinejo za dosego dobre forme na Touru? To ni tako nujno. Dofineja vsekakor ni ključna dirka na poti do Toura,” je dejal Zeeman.

Dodal pa je še razlog: “Leta 2021 je na dirki po Dofineji nastopil, potem ko je še celil rane po poškodbi. Šele v zadnji etapi je prišel v ospredje. Prepričan sem, da bi lahko z dobrim blokom treninga v tistem obdobju Jonas lahko na Tour prišel v vrhunski formi.”

Dirka po Franciji se bo začela 29. junija v Firencah. Če bo Vingegaardu uspelo, potem bi vendarle lahko gledali četveroboj trenutno najboljših kolesarje za etapne dirke. Tadej Pogačar bo prišel z dirke po Italiji, Primož Roglič in Remco Evenepoel pa vse stavita na Tour. Vingegaard bi branil zmago.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ