O Vingegaardu: Prezgodaj je še, da bi sprejeli dokončno odločitev

O Vingegaardu: Prezgodaj je še, da bi sprejeli dokončno odločitev
18.04.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Mnogi trdijo, da se Jonas Vingegaard ne more več pripraviti na letošnjo dirko po Franciji. Niso pa vsi tega mnenja. Tudi športni direktor pri Vismi Lease a Bike ne.

"Za Jonasa je pomembno, da je na začetku dirke po Franciji stoodstotno pripravljen."

12 dni v bolnišnici po padcu na dirki po Baskiji. Številne poškodbe, še posebej pa pnevmotoraks, ki zahteva predvsem veliko mirovanja in zvrhano mero potrpežljivosti. Še bi lahko naštevali. A vendar je vzpodbudna novica, da se je Jonas Vingegaard lahko vrnil domov.

Izgubil pa je seveda ogromno treninga in po vsej verjetnosti se še zdaj ne ve, koliko ga bo še izgubil zaradi poškodb, ki jih je staknil. Mnogi trdijo in vztrajajo pri tem, da letos preprosto ne bo mogel braniti zmage na dirki po Franciji in obenem napadati že tretje zaporedne zmage v skupnem seštevku. Niso pa vsi takega mnenja. Eden izmed športnih direktorjev Frans Maassen, ki je v ekipo pred leti pomagal priti Primožu Rogliču noče vnaprej odpisati Jonasa Vingegaarda.



“Videti moramo, kaj bo v prihodnjih tednih še mogoče narediti, potem pa bomo zastavili nove načrte. Za Jonasa je pomembno, da je na začetku dirke po Franciji stoodstotno pripravljen. To je zares težka dirka, ki jo je uspel dobiti že dvakrat. Mislim, da ga tam ne bo, če bi lahko ciljal zgolj na prvo deseterico. Mora biti v top formi. V naslednjih tednih bomo videli, če je kaj takega še mogoče.”

"Jonas je poseben fant. Lahko si zelo hitro opomore. Prezgodaj je še, da bi sprejeli dokončno odločitev."

To je v pogovoru za dansko televizijo TV2, ki že vrsto let obširno poroča o kolesarskih dirkah dejal Maassen. Obenem je še poudaril: “Jonas je poseben fant. Lahko si zelo hitro opomore. Prezgodaj je še, da bi sprejeli dokončno odločitev. Nimam pa dokončnega odgovora, saj bomo morali počakati in vse skupaj oceniti po nekaj tednih. V roku dveh tednov bomo vedeli kaj več in bomo obenem tudi vedeli, kaj je še mogoče narediti.”

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ