Ob Ewanovem slavju številni poškodovani

Ob Ewanovem slavju številni poškodovani
22.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Drugo etapo na dirki Tour Down Under je zaznamoval zmagovalec Caleb Ewan. Zapomnili pa si jo bomo predvsem po hudem množičnem padcu.

"Ne počuti se ravno dobro. Izgubil je kar veliko kože tudi na drugih delih telesa. Največ skrbi pa nam povzroča levo koleno. Komaj je še poganjal pedale vse do cilja."
Matt White, športni direktor Mitchelton Scott o Yatesovih poškodbah
Woodside je gostil start druge etape na dirki Santos Tour Down Under, cilj pa po 136 kilometrih Stirling. Etapa je bila že nekoliko bolj razgibana kot prva, ki jo je dobil Sam Bennett. Vseeno pa ni bila trasirana tako, da bi lahko prišlo do večje selekcije. Luka Pibernik in Domen Novak sta bila v ozadju.

Je pa 1,4 km pred ciljem pri hitrosti skoraj 70 km/h prišlo do množičnega padca. Na tleh so se znašli kolesarji, kot so Ben Hermans, Simon Yates, Elia Viviani, Rafael Valls, pa tudi Richie Porte … Kakšne so posledice. Najhuje jo je očitno skupil Ben Hermans.



Kolesar moštva Israel Start Up Nation ima zlomljeni ramo in ključnico ter nekaj reber. Po prvih predvidevanjih naj bi bil odsoten tudi do dva meseca. Z okrvavljenim levim kolenom je pet minut za prvimi na cilj prišel Simon Yates. Ni še jasno, če bo z dirko lahko nadaljeval.

"Ne počuti se ravno dobro. Izgubil je kar veliko kože tudi na drugih delih telesa. Največ skrbi pa nam povzroča levo koleno. Komaj je še poganjal pedale vse do cilja," je dejal športni direktor moštva Mitchelton Scott Matt White. Z raztrganim dresom evropskega prvaka je na cilj prišel sprinter Elia Viviani.



Po novem član Cofidisa se je tudi udaril v koleno in po cilju še ni vedel, če bo lahko nadaljeval z dirkanjem. Eden izmed favoritov Richie Porte, ki je to dirko že dobil in bil štirikrat drugi je tudi padel. Ima pa odrgnjeno levo koleno, a hujših poškodb naj ne bi utrpel.

Tu so še Juan Pedro Lopez, Rafael Valls, ki je že odstopil, pa Manuele Boaro, ki se je kasneje na twitterju zahvalil Andreju Greiplu in Franciscu Ventosu. Oba sta se namreč ustavila in mu pomagala, da se je lahko rešil izpod kupa koles.



Padel je tudi Romain Bardet, a Francozu se je to zgodilo šest kilometrov pred ciljem, tako da je do cilja zaostal za 2:23 in je tako izpadel iz boja za visoka mesta v skupnem seštevku. Kaj pa v ospredju? Prvi je sprint začel zmagovalec te dirke v zadnjih dveh letih Daryl Impey.

Sicer mu je odlično kazalo, a potem je mimo njega priletel Caleb Ewan. Član Lotto Soudala se je veselil zaslužene zmage. Impey je bil drugi, tretji pa Nathan Haas. Ewan je prevzel vodstvo v skupnem seštevku in ima isti čas kot Sam Bennett. Tretji je Impey, ki zaostaja za sekundo. Luka Pibernik je 60., Domen Novak pa 128.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ