Ob novi zmagi za Remca dober občutek tudi za Rogliča, ki ostaja v igri

Ob novi zmagi za Remca dober občutek tudi za Rogliča, ki ostaja v igri
14.05.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Giro

Remco Evenepoel ni odpeljal najboljšega kronometra kariere, a je vseeno prišel do zmage. Primož Roglič je začel počasi, nato pa stopnjeval ritem in na koncu izgubil le 17 sekund.

Pred začetkom kronometra je bilo splošno sprejeto mnenje, da bi zaostanek Rogliča za Evenepoelom, ki bi znašal okrog pol minute, morda tudi 40 sekund, pomenil dober rezultat za Slovenca. Na 35 kilometrov dolgem, povsem ravnem kronometru je bil Belgijec v vlogi velikega favorita.

Začelo se je zelo slabo za Rogliča, ki od začetka očitno ni našel pravega ritma, že pri prvem merjenju vmesnega časa je imel Evenepoel 27 sekund naskoka pred Slovencem. Kazalo je, da bo razlika zelo velika, nato pa so se karte premešale.



»Danes nisem dobro odmeril ritma vožnje, začel sem prehitro. Sicer smo načrtovali takšno hitrost, a se nisem počutil tako dobro, zato sem moral v srednjem delu zmanjšati hitrost, da sem prišel k sebi,« je v cilju razložil Evenepoel. V srednjem delu je Roglič začel zmanjševati zaostanek, še boljša sta bila kapetana Ineosa Tao Geoghegan Hart in Geraint Thomas, ki sta bila povsem poravnana z Belgijcem.

Ni bil najboljši kronometer njegove kariere

Takšno razmerje moči je trajalo vse do ciljne črte, kjer je bil Thomas na pragu zmage, a ga je Evenepoel na koncu prehitel za pičlo sekundo. Še bolje pa se je odrezal Roglič, ki je v zadnjem delu zmanjšal svoj zaostanek na 17 sekund, kar je praktično toliko, kot je včeraj pridobil, tako da je po prvem tednu dirke ostal povsem v igri.

»Zadnji del je bil zahteven zaradi vetra v prsa, nisem se dobro počutil. Zadovoljen sem, da sem spet prišel do etapne zmage, a to ni bil najboljši kronometer moje kariere,« je bil v cilju kljub zmagi nekoliko razočaran belgijski prvak v vožnji na čas.

Najbrž si je obetal, da bodo razlike pred prvim prostim dnem precej višje, tako pa je bilo danes prvih deset kolesarjev v razmaku le pol minute. Roglič je na koncu zasedel šesto mesto v etapi. Pred nadaljevanjem Gira ima Evenepoel 45 sekund prednosti pred Thomasom in 47 pred Rogličem, kar je zelo solidno izhodišče za kapetana Jumbo Visme.

Le tri sekunde več zaostaja Geoghegan Hart, tako da tudi dvojec Ineosa ostaja povsem v igri za zmago in bo nanj treba resno računati. Jutri je pred kolesarji prvi prosti dan na dirki, regeneracija pa bo glede na težke zadnje dni in zahtevno vreme, dež je kolesarje tudi danes pral skozi celo etapo, prišla zelo prav.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ