Ob Vrbskem jezeru prva prireditev Gravel World Series

Ob Vrbskem jezeru prva prireditev Gravel World Series
03.01.2024 AVTOR: Uredništvo

7. aprila 2024 bo Velden am Wörthersee oziroma Vrba pri Vrbskem jezeru blizu Celovca gostila Wörthersee Gravel.

V okviru premiere makadamkarske prireditve, bo potekala dirka svetovne serije TREK UCI Gravel World Series, na kateri se lahko profesionalci in amaterji uvrstijo na svetovno prvenstvo. Traso je zasnoval aktualni svetovni prvak, v kategoriji 40 do 44 let Johnny Hoogerland, ki od leta 2018 živi ob jezeru Wörthersee.

Wörthersee Gravel Race - začetek svetovne serije TREK UCI Gravel
Dirka Wörthersee Gravel Race je nova prireditev, na kateri bodo prisotne svetovne zvezde in amaterski kolesarji z gravel scene. Jezero Wörthersee, ki leži južno od Alp, na meji z Italijo in Slovenijo, je znano po svoji turkizni vodi in dih jemajoči pokrajini. Dogodek zaznamuje začetek sezone svetovne serije UCI Gravel World Series in ponuja odlično priložnost za tekmovanje z najboljšimi kolesarji na brezpotjih.


Krog v dolžini 48,8 kilometra bo speljan na južni strani Vrbskega jezera. Moški, starejši od 60, in ženske, starejše od 50 let, bodo morali krog odpeljati dvakrat, za ostale kategorije bo proga daljša za še en krog. Večji del kroga bo potekal ob “mejah” reke Drave in njenih kanalov, vsak krog pa bo imel 580 višinskih metrov vzponov, kar bo za elitne in mlajše kategorije pomenilo dobrih 1700 višincev na nekaj manj kot 150 kilometrih dirke. Najzahtevnejši vzpon bo že 10 kilometrov po startu, dolg bo 2 kilometra in s povprečnim naklonom 10 odstotkov.

Prijave na prireditev 7. aprila 2024, omejitev 1.000 udeležencev (na vseh razdaljah) >>>




Johnny Hoogerland kot aktualni svetovni prvak v vožnji po gramozu in ponosni lastnik penziona ob jezeru Wörthersee ni le slavni kolesar, temveč tudi glavni oblikovalec proge dirke Wörthersee Gravel Race. "Jezero Wörthersee zame združuje najboljše kolesarske pogoje, kakovost življenja in fantastično pokrajino. Ti elementi so me navdihnili, da sem zasnoval traso, ki ne ponuja le športnega izziva, temveč poudarja tudi lepoto te edinstvene regije," pravi Hoogerland. V tesnem sodelovanju z Johnnyjem Hoogerlandom je svoje znanje in izkušnje prispeval Paco Wrolich, nekdanji udeleženec Dirke po Franciji in kolesarski koordinator za deželo Koroško. Ker je Paco odraščal v dolini Rosental, pozna vsak kamen in vejo v regiji. "Dirka Wörthersee Gravel Race zato ni le tekmovanje, temveč poklon strasti do kolesarjenja in edinstvene lepote regije Wörthersee-Rosental," poudarja Wrolich.



Dežela Wörthersee-Rosental se uveljavlja kot regija za makadamkanje, v Avstriji


"Vožnja po makadamu je postala pomemben trend, dirka Wörthersee Gravel Race pa pozicionira Koroško kot privlačno destinacijo za kolesarske navdušence. Koroška je bila in je pionirka na področju gravel kolesarstva in gosti prvo dirko svetovne gravel serije UCI v Avstriji," praviKlaus Ehrenbrandtner, direktor podjetja Kärnten Werbung, in poudarja pozitiven vpliv na turistični trg. "Dirka z gravel kolesi k jezeru Wörthersee ne prinaša le športnih izzivov, temveč tudi posebno vzdušje. Sodelovanje z mednarodnimi kolesarji spodbuja kulturno izmenjavo in pomaga predstaviti lepote naše regije širokemu občinstvu," dodaja Roland Sint, generalni direktor regije Wörthersee-Rosental.

Kolesarsko spretni organizator izvede dogodek


"V ponos mi je, da lahko v svoji domači regiji organiziram dogodek z mednarodnim značajem," pravi organizator

Julius Rupitsch

, ki se je na kolesarski sceni uveljavil kot direktor dogodka Istria300. "Da bi lahko udeležencem ponudili popolno kakovost, bo dirka omejena." Če se želite udeležiti dogodka, se morate čim prej prijaviti.

Prijave >>>

Značke: Cestno
Ključne besede:
Gravel makadamkanje
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ