Obeta se 'dokumentarec' Pot v Rio

Obeta se 'dokumentarec' Pot v Rio
31.07.2016 AVTOR: D. Z.
Bradley Wiggins bi lahko v Riu postal najuspešnejši Britanec po številu medalj. Zadnje leto priprave je strnjeno v dokumentarnem filmu.

Bradley Wiggins bi lahko po olimpijskih igrah v Riu postal najuspešnejši Britanec na Igrah, vsaj kar se medalj tiče. Pri 36 letih je osvojil že sedem olimpijskih medalj, vključno s štirimi zlatimi. Zdaj cilja na osmo medaljo v skupinskem zasledovanju na velodromu. To bo potekalo 11. in 12. avgusta.

Potem, ko je bil že izjemno uspešen na velodromu, je prestopil med cestne kolesarje in tudi tam blestel. Dobil je številne krajše etapne dirke, pa tudi Tour de France leta 2012. Postal je tudi svetovni prvak v vožnji na čas in v tej disciplini v Londonu tudi olimpijski prvak. Zdaj se je spet posvetil velodromu in uspelo se mu je uvrstiti v močno britansko reprezentanco.

Izjemno popularnega Wigginsa so v zadnjih 12 mesecih – postavil je tudi rekord v  vožnji na eno uro – zvesto spremljale tudi kamere. In tako je nastal nov dokumentarni film o britanskem zvezdniku. Naslov pa Bradley Wiggins: Road to Rio oziroma Pot do Ria. Ekipo, ki bo nastopila v tej disciplini sestavljajo Ed Clancy, Steven Burke, Owain Doull, Jon Dibben, Mark Cavendish in seveda Bradley Wiggins.

V dokumentarnem filmu naj bi bile zajete številne težave, ki jih je imela ekipa, še posebej Wiggins. V filmu pa nastopajo tudi legendarni Sir Chris Hoy in tudi Victoria Pendleton. Pa tudi trener Heiko Salzwedel. Film bo na Sky 1 na sporedu v torek, tukaj pa si lahko ogledate napovednik.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ