Obeta se izjemna Vuelta ... Froome, Van Garderen, Aru, Valverde, Quintana, Nibali?

Obeta se izjemna Vuelta ... Froome, Van Garderen, Aru, Valverde, Quintana, Nibali?
29.07.2015 AVTOR: D. Z.
Kaj več bi si sploh lahko želeli? Po odpeljani dirki po Franciji se očitno spet obeta španska Vuelta velikih imen.

22. avgusta se bo začela 70. dirka po Španiji. Očitno bo tudi ta polna znanih imen, tistih največjih zvezdnikov. Lanski zmagovalec Alberto Contador po napornem prvem delu sezone zmage ne bo branil, saj bo kmalu končal letošnjo sezono. Španec je še zbolel, drugače je imel za zadnjo dirko v programu klasiko v San Sebastianu. A tudi brez Contadorja bo očitno zelo pestro.

Christopher Froome je napovedal, da resno razmišlja o nastopu na dirki po Španiji, ki jo je v preteklosti že dvakrat končal na drugem mestu. Tako bo poskušal dobiti dve tritedenski dirki v sezoni. Sezono bo v Španiji reševal tudi osmoljenec Toura Tejay Van Garderen. 26-letni Američan je bil tretji v skupnem seštevku, ko je v Alpah moral odstopiti.

Odpovedal se bo tudi domači preizkušnji USA Pro Challenge, pa čeprav bi tam branil lansko zmago. Odkupiti se želi v Španiji. “Potem, ko sem si ogledal traso in potem, kar se je zgodilo na Touru, se mi zdi ta pot najprimernejša. Bolj kot razmišljam o tem, bolj se tega novega izziva tudi veselim, ” je dejal Van Garderen. Dodal je še: “To je povsem moja odločitev. Lepo bi sicer bilo, če bi spet poskusil dobiti USA Pro Challenge, vendar pa po tem, kar se je zgodilo na Touru, se moram dokazati na višji ravni.

Priznal je še, da časa za ogled trase in posebne priprave, kot je to naredil pred Tourom, ne bo imel, vendar pa je poudaril, da bo vsekakor zelo motiviran. Tudi Vincenzo Nibali še ni odpovedal nastopa. Sam je sicer rekel, da o nastopu ne bo sam odločal, vendar pa je Aleksander Vinokurov že med Tourom poudaril, da je cilj Astane, da vsako leto dobi vsaj eno tritedensko dirko. Po drugem in tretjem mestu na Giru, četrtem na Touru, Astani tako manjka zmaga.

Zagotovo bosta na Vuelti nastopila junaka Gira Mikel Landa in Fabio Aru. Če bi tam nastopil še Nibali, bi imela Astana neverjetno močno ekipo. A tu se spisek ne konča. Alejandro Valverde bo zagotovo nastopil, vprašljiv je še nastop Naira Quintane. Potem so tu še Joaquim Rodriguez, Andrew Talansky, Tom Dumoulin, Domenico Pozzovivo, Fabian Cancellara … Od Slovencev naj bi tam nastopila vsaj Luka Mezgec in Matej Mohorič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ