Obeta se obračun zvezdnikov na Vuelti: Froome, Sagan, Quintana, Rodriguez ...

Obeta se obračun zvezdnikov na Vuelti: Froome, Sagan, Quintana, Rodriguez ...
06.08.2014 AVTOR: D. Z.
Kakšna imena! Po prvoti startni listi se nam obeta zares izjemna dirka po Španiji, ki se bo začela 23. avgusta v Jerezu.

Nekateri kolesarji na startni listi za dirko po Španiji
Chris Froome, Mikel Nieve, Peter Kennaugh, Nairo Quintana, Alejandro Valverde, Igor Anton, Joaquim Rodríguez, Daniel Moreno, Chris Horner, Cadel Evans, Samuel Sanchez, Philippe Gilbert, Peter Sagan, Mark Cavendish, Rigoberto Urán, Tom Boonen, Tony Martin, Thibaut Pinot, Nacer Bouhanni, Warren Barguil, Fabio Aru, Tanel Kangert, Dan Martin, Andrew Talansky, Ryder Hesjedal, Michael Matthews, Fabian Cancellara, Haimar Zubeldia, Julian Arredondo, Laurens Ten Dam, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Gerald Ciolek, Luis Leon Sanchez, John Degenkolb, Johan Esteban Chavez, Adam Yates, Zdenek Stybar, Benat Intxausti, Jurgen Van den Broeck, Rohan Dennis, Domenico Pozzovivo, Carlos Betancur ...

Obeta se pravi spektakel na španskih vzponih
Organizatorji dirke po Španiji, tretje izmed treh tritedenskih dirk so objavili imena prijavljenih kolesarjev. Gre za prvo startno listo, ko ekipe prijavijo do 15 kolesarjev, na koncu pa ta seznam skrčijo na vsega devet članov, ki potem nastopijo na dirki. In med temi imeni lahko zasledimo zares izjemne kolesarje, kar pomeni, da se nam obetajo novi trije tedni spektakularnega dirkanja.

Jasno je, da je dirka po Španiji vsako leto pisana na kožo hribolazcem, predvsem pa smo vedno priča sicer nekoliko krajšim, a zato strmejšim vzponom. Letos ne bo nič drugače. A pustimo traso zaenkrat še ob strani. Najprej o imenih. Na startu bodo očitno številni, če jim tako lahko rečemo, poraženci te sezone. To bo za mnoge tako priložnost vrnitev med najboljše.

Froome, Quintana, Valverde, Rodriguez ...
Tako lahko na startu v Jerezu – tam bo uvodni ekipni kronometer – pričakujemo osmoljenca dirke po Franciji Chrisa Frooma. Član Skya je po lanski zmagi na Touru letos padel in odstopil v peti etapi. Na Vuelti pa je v preteklosti že bil drugi in četrti. Britanec, ki se je pripravljal predvsem v Kaliforniji, je že napovedal nastop na Vuelti. Tako kot tudi Nairo Quintana. Mladi Kolumbijec se je po zmagi na dirki po Italiji Touru izognil in vse moči usmeril v nastop na Vuelti. Na tej dirki je v preteklosti že nastopil. Leta 2012 je bil 36., a od takrat se je marsikaj spremenilo, saj je letos dobil Giro, lani pa bil drugi na Touru.

Ekipo Movistarja bo vodil skupaj z izkušenim Alejandrom Valverdejem. Španec je po četrtem mestu na letošnji dirki po Franciji dobil klasiko v San Sebastianu. Joaquim Rodriguez bo želel rešiti padcev in poškodb polno sezono. Ne pozabimo na tistega, ki bo branil lansko zmago. Zimzeleni, 42-letni Chris Horner. Potem, ko je aprila hudo padel, se je vrnil na dirki po Sloveniji in proti koncu Toura je že pokazal boljšo pripravljenost. Trenutno nastopa v Utahu. Američan je poudaril, da bo na Vuelti vrhunsko pripravljen.

... Uran, Aru, Barguil, Talansky, Pinot, Betancur, Pozzovivo, Kelderman ...
Vrača se Rigoberto Uran. Zmagovalca dirke po Franciji Vincenza Nibalija ni na startni listi, kapetan Astane bo tako tretji z italijanskega Gira Fabio Aru. Zato pa naj bi na Vuelti nastopil letos tretji na Touru, 24-letni Thibaut Pinot. Ker ga v ekipo Giant Shimana niso uvrstili, bo vsekakor zelo motiviran še mlajši Francoz Warren Barguil, ki je lani dobil dve gorski etapi. Omenimo še Daniela Martina – letos je padel na uvodnem ekipnem kronometru dirke po Italiji, ki je potekal po njemu domačih cestah –, pa njegova klubska kolega pri Garmin Sharpu Andrewa Talanskya in Ryderja Hesjedala.

Tudi Daniel Moreno, Cadel Evans, Philippe Gilbert, Rohan Dennis, Domenico Pozzovivo, Carlos Betancur, Jurgen Van den Broeck, Mikel Nieve, Peter Kennaugh, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Laurens Ten Dam, Adam Yates, Julian Arredondo, Luis Leon Sanchez … V gorah se tako obetajo zares izjemni boji, pa čeprav ne bo ne Nibalija ne Alberta Contadorja, ki je nastop odpovedal zaradi poškodbe.

Prihajata tudi Sagan in Cavendish?
Kaj pa sprinterji? Marcela Kittla očitno ne bo, tudi Andreja Greipla ne. Zato pa naj bi rane v Španiji poskušal zaceliti Mark Cavendish, ki je odstopil že takoj na začetku dirke po Franciji. A ne bo edini sprinter. Nacer Bouhanni bo zastopal FDJ.fr. Tudi Peter Sagan je na startni listi. Očitno bosta oba nastopila na zadnji tritedenski dirki za njuni dosedanji ekipi. Bouhanni odhaja v Cofidis, Sagan pa naj bi Cannondale zamenjal za Tinkoff Saxo.

Nikakor ne smemo pozabiti na Johna Degenkolba, Morena Hoflanda, Michaela Matthewsa, Toma Boonena, Geralda Cioleka, Stybarja … Omenimo še tri kolesarje, ki se bodo zagotovo pripravljali na svetovno prvenstvo. Philippe Gilbert, Fabian Cancellara in eden izmed junakov letošnjega Toura Tony Martin. Resda bo kdo izmed vseh teh nastop še odpovedal, a vsekakor bo konlkurenca zares izjemna. Dirka se bo končala 14. septembra v Santiagu de Composteli.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ