Obeta se prvenstvo vseh prvenstev: Tudi amaterji ob "profijih"

Obeta se prvenstvo vseh prvenstev: Tudi amaterji ob "profijih"
11.02.2019 AVTOR: DZ

Si predstavljate, da bi bila vsa kolesarska svetovna prvenstva združena in organizirana skupaj, na eni lokaciji, v istem terminu? To se obeta za leto 2023. Glasgow oziroma Škotska.

Mednarodna kolesarska zveza je sporočila, da je Glasgowu oziroma kar Škotski zaupala organizacijo prav posebnega svetovnega prvenstva. To bo na sporedu avgusta 2023. Zakaj posebno? Ker se bodo tam kolesarji in kolesarke borili za mavrične majice v kar 13 različnih disciplinah kolesarstva. Glasgow je s kolesarskega vidika zelo urejen. Nenazadnje imajo tudi velodrom, poimenovan po nekdanjemu šampionu Chrisu Hoyu. Potem je tam tudi večji BMX center.

»Navdušen sem, da je UCI za leto 2023 organizacijo svetovnega prvenstva zaupala Glasgowu in Škotski. Izpeljati tak dogodek je bil eden izmed ciljev, ki sem si jih zastavil med kandidaturo za Mednardone kolesarske zveze in vesel sem, da sem ta cilj izpolnil. Želim se zahvaliti vsem vpletenim za podporo. Škotska in Glasgow imata že veliko izkušenj z organizacijo športnih prireditev,« je dejal David Lappartient. Tako bomo priča združitvih številnih svetovnih prvenstev. Podrobnosti še niso znane, a dejstvo je, da se vsako leto odvijajo prvenstva v 13 različnih disciplinah na različnih koncih sveta. Zdaj bo vse skupaj združeno. Kateri vsi dogodki pa bodo združeni? V nadaljevanju:

Združene prireditve
*
SP v cestnem kolearstvuSP v cestnem parakolesarstvu
*
SP na velodromu
*
SP v parakolesarstvu na velodromu
*
SP v gorskem kolesarstvu, olimpijskih kros, spust, maraton, eliminator
*
SP v trialu, BMX
*
SP v umetnostnem kolesarjenju
*
Amatersko SP

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ