Obletnica zlatega kolesa in trije zasluženi nagrajenci

Obletnica zlatega kolesa in trije zasluženi nagrajenci
05.11.2021 AVTOR: DZ

Tadej Pogačar, Kristjan Hočevar in Eugenia Bujak. Nagrajenci. Prejemniki zlatega Rogovega kolesa.

Včeraj so v salonu Avtotehne Vis podelili zdaj že tradicionalne nagrade - Govorimo o zlatem Rogovem kolesu. To nagrado med elito prejme kolesar, ki je najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici UCI. V zadnjih letih je že tako, da moraš biti tudi najvišje v mednarodni konkurenci.

Po Primožu Rogliču je letos nagrado prvič med elito prejel Tadej Pogačar. Je namreč prvi na lestvici UCI. Povsem zasluženo. Dobil je dve znameniti klasiki - Liege-Bastogne-Liege in dirko po Lombardiji - ponovil je zmago na dirki po Franciji, osvojil bronasto medaljo na olimpijskih igrah, dobil pa je tudi dirko po Sloveniji, UAE Tour in Tirreno-Adriatico. Za njim je sanjska sezona. Sezona za zlato kolo, ki praznuje 40-obletnico:

"Res je nekaj posebnega. Nagrada sploh v domovini po koncu sezone. Res sem ponosen na to, da sem jo dobil. Zlato kolo je za vse nas male Rogovce vedno nekaj posebnega," je ob prejemu zlatega kolesa dejal Tadej Pogačar. Ob njem sta stala tudi Eugenia Bujak, ki je bila najboljša v ženski konkurenci in Kristjan Hočevar. Za slovo od kategorije mlajših članov je prejel nagrado za najboljšega v tej kategoriji.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ