Oboleli Fabian Cancellara že odšel z Vuelte

Oboleli Fabian Cancellara že odšel z Vuelte
25.08.2015 AVTOR: D. Z.
Fabian Cancellara se je po poškodbi na dirki po Franciji na španski Vuelti vrnil v karavano. A jo kmalu zapustil. Tokrat zaradi težav z želodcem.

Fabian Cancellara ima za sabo zares težko sezono. Zaradi padca in poškodovani vretenc se je moral odpovedati njemu najljubšim enodnevnim klasikam. Na dirki po Franciji je oblekel rumeno majico, pa je potem v tretji etapi še v rumenem grdo padel. Prišel je sicer do cilja, a zaradi poškodbe hrbta ni mogel nadaljevati z dirko. Zdaj se je v glavnino vrnil na dirki po Španiji. Želel je stopnjevati formo za svetovno prvenstvo, ki bo v ameriškem Richmondu. A tudi tu se je vse končalo zelo zgodaj.

Švicarski zvezdnik ni uspel končati tretje etape. Razlog, da ni prišel do cilja v Malagi? Težave z želodcem so ga prislilie v to, da je 35 kilometrov pred ciljem odstopil. »Že na ekipnem kronometer je bil bolan in včeraj se mu je stanje poslabšalo. Komaj je še prišel do cilja. Zjutraj je že mislil, da nima več vročine. Hotel je poskusiti, vendar pa je bilo nemogoče nadaljevati. Res je bolan. Težave ima z želodcem. Zdaj pa čakamo na zdravnike, da nam povejo, kako je z njim, « je dejal športni direktor moštva Trek Dirk Demol.

»To je bil najbrž moj najtežji dan na kolesu. Hotel sem nadaljevati. Nisem se hotel ustaviti. Športni direktor pa mi je dejal, da moramo odstopiti, saj sem zaostal za časovno zaporo. Tako nadaljavati ne bi imelo smisla, « je v uradni izjavi za javnost dejal Fabian Cancellara: »Na koncu pa gre za zdravje. Če pa nisi stoodstotno pripravljen, pote to občutiš. Ne vem, koliko sem še imel v sebi, a bil sem povsem prazen. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ