Obvestilo o varnostnem vpoklicu za gorska kolesa Cannondale letnika 2011-2015

Obvestilo o varnostnem vpoklicu za gorska kolesa Cannondale letnika 2011-2015
27.09.2015 AVTOR: BOSTJAN SVETE
Ta vpoklic vključuje vsa gorska kolesa Cannondale letnika 2011-2015 s prednjimi vilicami Lefty ter krmilo oporo OPI (ang. 'OPI Stem') in krmilno cevjo OPI (ang. 'OPI Steerer').

Proizvajalec: Cycling Sports Group Inc., Wilton, Connecticut, ZDA
Uvoznik: Sport trade 2000 d.o.o., Ljubljana, Slovenija

Imate vprašanja? Pokličite pooblaščenega distributerja koles Cannondale na 01/510-49-40.

Obvestilo o vpoklicu najdete na: www.cannondale.com/recalls

Vpoklic se nanaša na krmilno cev. Nahaja se znotraj glave okvirja in ni vidna. Vilice Lefty in krmilna opora OPI NISTA del vpoklica.

Krmilna opora OPI je označena z logotipom “OPI ”, logotip je črne barve z belo črto na zgornjem delu. Opore krmila OPI so gladke in zaokrožene pri glavi okvirja. Opore krmila OPI nimajo vijakov pri krmilni cevi, le 4 vijake za pritrditev krmila. Za pomoč pri identifikaciji kolesa, ki sodi pod ta vpoklic, si pomagajte z naslovno in spodnjo sliko.Krmilne cevi OPI, ki sodijo pod ta vpoklic, imajo zmanjšano življenjsko dobo zaradi utrujenosti materiala, kar lahko čez čas vodi do odpovedi objemk vilic ali vijakov. Če se to zgodi, bo kolesar morda lahko izgubil nadzor nad kolesom, kar bo lahko vodilo do nezgode.

Uporabniki koles, ki so sestavljena s krmilno oporo OPI morajo takoj prenehati uporabljati kolo in stopiti v stik z najbližjim pooblaščenim prodajalcem koles Cannondale. Pri prodajalcu koles Cannondale bodo pregledali oporo krmila OPI in vilice ter preverili, če je prišlo do kakšne poškodbe; namestili bodo tudi sistem opore krmila/krmilne cevi OPI z dodatno ojačitvijo in namestili nove vijake objemke vilic Lefty.

Pooblaščene trgovce koles Cannondale boste našli na spletni strani: www.cannondale.com .

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ