Očitki kolesarstvu: Občinstvo se stara, prenosi brez dodane vrednosti ...

Očitki kolesarstvu: Občinstvo se stara, prenosi brez dodane vrednosti ...
19.04.2014 AVTOR: D. Z.
Kolesarsko občinstvo se hitro stara, večina gledalcev živih prenosov naj bi imela krepko čez 50 let. V prenosih ne dobimo dovolj podatkov ...

To so podatki, ki jih je objavilo Mednarodno združenje kolesarskih novinarjev. Že pred več kot letom dni pa je časopis De Telegraaf objavil nadvse zanimiv intervju s francosko kolesarsko legendo Bernardom Hinaultom.

Petkratni zmagovalec dirke po Franciji je kot razlog za to navedel, da se kolesarji zaradi sponzorjev skrivajo za velikimi očali. »Jezi me, ko se kolesarji že na predstavitvi na odru pojavijo z očali ali pa z eno od tistih velikih kap, « je dejal Hinault. Dodal je še, da zdaj vsi uporabljajo različne barve. Samo zato, da bi izstopali, a prav nobena ne pripomore k temu, da bi povečala kolesarjevo prepoznavnost.

Ko kaže nihče ne pomisli, da dobijo gledalci pred televizijskimi zasloni občutek, da spremljajo dirkanje robotov, so opozorili pri Združenju in dodali, da se na to sponzorji očitno ne ozirajo, pa čeprav tako početje športu zelo škodi. Poudarili so še, da bi morali v prihodnosti razmisliti o tem, da bi največje tritedenske dirke vsaj nekoliko skrajšali. O tem je v intervjuju za našo revijo – številka je ravnokar izšla – govoril tudi nekdanji direktor dirke po Italiji Michele Acquarone.

»Zdi se, da vse dobre ideje končajo v smeteh, « so še zapisali pri Združenju kolesarskih novinarjev. In kako bi stvari – vsaj kar se tiče identifikacije kolesarjev na dirkah – popravili? Ena izmed rešitev bi lahko bila, da bi kolesarji vso sezono nosili iste številke. Kot še eno izmed slabosti so novinarji izpostavili televizijske prenose, ki naj bi bili že vrsto let podobni, brez dodanih novosti, dodatnih podatkov.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ