O'Connor presenetil favorite z napadom, slab dan za Yatesa

O'Connor presenetil favorite z napadom, slab dan za Yatesa
24.03.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Volta a Catalunya

Dirka po Kataloniji se je nadaljevala z razgibano tretjo etapo, kjer so še tretji dan zapored slavili Avstralci. Tokrat je bil po dolgem napadu uspešen Ben O'Connor, ki je prevzel tudi rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku.

Kolesarje v Kataloniji so čakali trije vzponi, pričakovano pa je odločal zadnji na La Molino. Dolg je bil 12 kilometrov, najtežji pa je bil takoj na začetku in povsem ob koncu, vmes pa se je nekaj časa cesta celo spuščala.

Ker vzpon ni bil selektivne narave, je bilo še toliko bolj presenetljivo, da je hitro v težave zašel Simon Yates, kasneje so iz ekipe BikeExchange sporočili, da se tudi on bori z virusom in povsem možno je, da danes ne bo štartal. V cilj je sicer prišel z dobrimi 10 minutami zaostanka.

Naklon ni bil prav oster, zato je bilo kar nekoliko presenetljivo, da je že dobrih 8 kilometrov pred ciljem napadel Ben O'Connor in si hitro privozil 20 sekund naskoka pred glavnino. V njej prave sloge ni bilo, pri narekovanju tempa so se ekipe sicer izmenjavale, a nihče ni začel loviti na polno, zato je prednost Avstralca vztrajala okrog 20 sekund.

Pred zadnjim kilometrom je Marc Soler uvidel, da je vrag odnesel šalo in začel je s samostojnim lovom, a je tudi njemu zmanjkalo moči in glavnina ga je ujela še pred ciljem. O'Connor je bil v zadnjih 500 metrih že nekoliko v nevarnosti, ker se je glavnina bližala, a je na koncu zdržal in do cilja ohranil šest sekund naskoka.

Zasledovalno skupino so prek črte pripeljali Juan Ayuso, Nairo Quintana in Sergio Higuita, vsi trije med favoriti tudi za končno zmago v Kataloniji. V skupnem seštevku zdaj vodi O'Connor, ki ima pred Ayusom 10 sekund naskoka, Quintana zaostaja še dve sekundi več.

Danes je v Kataloniji na sporedu kraljevska etapa, ki se bo zaključila s 13 kilometrov dolgim vzponom na Boi Taull (6 %). Gre za popularen katalonski vzpon, primerjajo pa ga s precej bolj poznanim vzponom na Valtter 2000.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ