Od 1. januarja dalje Visma Lease a Bike

Od 1. januarja dalje Visma Lease a Bike
24.11.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Iz nizozemske ekipe je prišla potrditev o spremembi imena za naslednje leto. Nič več ne bo Jumbo Visma, ampak Visma Lease a Bike.

Že dlje časa je jasno, da se Jumbo kot sponzor umika iz kolesarstva, vodstvo nizozemske ekipe pa je uspelo v večjo investicijo prepričati sicer podjetje, ki že sodeluje z njimi. To je Lease a Bike. Prvi sponzor bo zdaj Visma, drugi pa Lease a Bike. Oba bosta tudi v uradnem imenu ekipe. Zanimivo.

Do zdaj so bili dresi ekipe večinoma rumeni in morda bo zdaj povsem drugače. "Z veseljem potrjujemo, da smo prišli do partnerskega dogovora z Vismo in Lease a Bike. Gre za dve močni mednarodni podjetju, s katerima smo že do zdaj sodelovali," je v uradni izjavi za javnost dejal glavni mož ekipe Richard Plugge. Pod tem imenom bodo nastopale tri ekipe. Tista največja moška v svetovni seriji, potem pa še ženska in razvojna ekipa.

"Ta razvijajoča se partnerstva so nov velik korak naprej, kar nam zagotavlja, da imamo kot ekipa dovolj virov za razvoj in izboljšave. Lani smo znova dokazali, da lahko zrastemo in smo lahko uspešni skupaj. To je tudi naš skupni dolgoročni cilj," je še dodal Plugge. Po nekaterih podatkih naj bi Visma v naslednji sezoni prispevala 12 milijonov evrov.

Po drugi strani je Lease a Bike del večje skupine Pon Holdings BV. Sem spada tudi Cervelo, torej znamka koles, ki jih uporabljajo pri nizozemski ekipi. "Poslanstvo Lease a Bike je, da ljudi navduši nad kolesarjenjem in nad kolesom, kot sredstvom za šport, sredstvom za prevoz na delo ali za vožnjo v vsakdanjem življenju," je dejal predstavnik podjetja Lease a Bike Ward Matser.

Ekipa je potrdila, da bo prej omenjeni Pon Holdings še naprej podpiral ekipo tudi z naslednjimi znamkami: Cervelo, Škoda, Nimbl, Reserve, MAN in BBB Cycling. Po odhodu Primoža Rogliča v ekipi, ki je letos kot prva v zgodovini v isti sezoni s tremi različnimi kolesarji dobila vse tri tritedenske dirke, za naslednjo sezono ostaja Jan Tratnik. Poleg njega je tam kot mehanik tudi Jan Bevc.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ