Od januarja dalje brez alkohola

Od januarja dalje brez alkohola
14.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Za zanimivo potezo so se odločili pri letos krepko okrepljenemu moštvu Lotto Soudal. Kolesarji in osebje ne bodo smeli piti alkohola, razen ...

"Ob zmagah, posebnih priložnostih in rojstnih dnevih bomo s kozarcem šampanjca še vedno lahko nazdravili. Ob ostalih dogodkih pa je celotna ekipa na dirkah in skupnih pripravah brez alkohola od januarja naprej.""Take ukrepe sprejmejo pri številnih podjetjih. Gre za način skupnega življenja. Tudi večina osebja se je strinjala s to idejo," je za nizozemski časopis dejal vodja ekipe Lotto Soudal John Lelangue: "Ostajamo prijazna ekipa, a ekipa brez alkohola. Skupno pitje kave je tudi lahko prijetno." Ta prepoved velja za celotno ekipo, ne samo za kolesarje.
In prav to je novost. Seveda bodo tudi izjeme: "Ob zmagah, posebnih priložnostih in rojstnih dnevih bomo s kozarcem šampanjca še vedno lahko nazdravili. Ob ostalih dogodkih pa je celotna ekipa na dirkah in skupnih pripravah brez alkohola od januarja naprej. Vsak član osebja mora prej ali slej voziti tudi avto. Zato je bolje, če prepovemo pitje alkohola. Prav vsi smo ambasadorji in predstavniki tega moštva."
In kaj bodo te posebne priložnosti? O tem bodo na določenemo dogodku določili športni direktorji. Kaj pa bo s tistimi, ki novo sprejetih določil ne bodo upoševali? Časopis Nieuwsblad piše, da do takojšnjega suspenza ne bo prišlo, je pa Lelangue dodal: "Tudi kazen je zapisana črno na belem. Vsi so to podpisali, vendar pa vsebina ostaja interna."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ