Od Rogliča do Mezgeca?

Od Rogliča do Mezgeca?
27.10.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti
Tom Dumoulin. V naslednjem letu bo zagotovo še član moštva Jumbo Visma, a zanj se ogrevajo očitno tudi pri moštvu BikeExchange.
Tom Dumoulin je letos že skorajda končal kariero, potem pa se je vrnil in osvojil srebrno medaljo na olimpijskih igrah v vožnji na čas. Dumoulin je tako po začetnih težavah - januarja je vse presenetil z novico, da se umika iz kolesarstva - spet v karavani.

Ostaja član moštva Jumbo Visma. Pogodba ga z ekipo veže še za leto 2022. Tu ima glavno besedo za etapne dirke Primož Roglič. Dumoulin pa upa, da se bo vrnil med najboljše tudi na tritedenskih preizkušnjah. Seveda se mora še dokazati, saj letos na tritedenski dirki sploh ni nastopil. V svoji karieri je že dobil dirko po Italiji leta 2017.

Bil je tudi že drugi na Giro in v istem letu drugi na dirki po Franciji. Očitno si takega kolesarja želijo tudi druge ekipe. Brent Copeland, manager pri moštvu BikeExchange, kjer vozi Luka Mezgec, je priznal, da se zanimajo za 30-letnega Nizozemca iz Maastrichta:

"Tom je kolesar, ki bo na trgu naslednje leto in vsi vedo, da zanim mnoge ekipe. Na olimpijskih igrah je bil zelo dober, a zaenkrat ne vemo natančno, kakšni bodo njegovi cilji v naslednji sezoni. Nihče ne ve, ali se želi boriti za skupni seštevek na tritedenski dirki ali pa se bo osredotočil na krajše dirke. Vemo, da je kolesar, ki ima pred sabo še mnogo dobri let in takega kolesarja si v ekipi želimo." Tudi za sezono 2022 ni znano, kakšen program dirk bo Dumoulin imel. Niti ni jasno, ali bodo pri Jumbo Vismi pripravljeni podaljšati pogodbo s sicer zanje domačim kolesarjem.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ