Od Rogliča do Mezgeca za vrnitev na vrh

Od Rogliča do Mezgeca za vrnitev na vrh
11.12.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Novo presenečenje, potem ko decembra o prestopih velikih imen novic nismo vajeni. Sprinter Dylan Groenewegen odhaja v BikeExchange.

Decembra se večina ekip mudi na prvih skupnih pripravah v toplejših krajih. Veliko jih izbere Španijo. Nič drugače ni letos. Vsekakor pa nas tako pozno presenečajo novice o nekateri prestopih. Ponavadi so ekipe v tem času dopolnjene, določene.

A vendar smo pred dnevi lahko poročali o tem, da se je Jumbo Visma okrepila s Tiesjem Benootom. Pred dnevi je tudi ekipa BikeExchange zapisala, da je ekipa določena. A so očitno uspeli izkoristiti priložnost. Dylan Groenewegan, sprinter pri moštvu Jumbo Visma je očitno izrazil željo po odhodu.

"Razumemo Dylanovo željo po tem, da bi nastopal na največjih dirkah. Dylanova želja po tem, da bi nastopal na največjih dirkah je razum. Vedno smo imeli odličen odnos. Zato smo se odločili, da mu pomagamo pri prestopu. Po drugi strani nam je žal za to, saj je odličen kolesar in izjemna oseba. Resnično upam, da bo uspešen in da bo velikokrat na najvišji stopnički," je dejal glavni mož nizozemske ekipe Richard Plugge.

Groenewegen je bil kar šest let član Jumbo Visme in je na dirki po Franciji dobil štiri etape. Zdaj pa so se Nizozemci bolj posvetili klasikam z Woutom Van Aertom in boju za skupni seštevek na tritedenskih dirkah s Primožem Rogličem. Posledično Groenewegen nima večjih možnost za nastop na dirki po Franciji.

"Jumbo Visma je po vsej verjetnosti najboljša ekipa na svetu v tem trenutku. Zapuščam jo zgolj iz športnega vidika. Morda bom pogrešal to nizozemsko razmišljanje in okolje, vendar se mi je ponudila priložnost, ki je ne želim izpustiti. Vesel sem, da smo se hitro lahko dogovorili. Vse je potekalo na prijateljski ravni," pa je dodal Groenewegen.

BikeExchange se tako krepi s sprinterji. Kaden Groves se še razvija. Michael Matthews velja za hitrega kolesarja, zdaj pa imajo še čistega sprinterja. Luka Mezgec bo vsekakor zelo zaposlen v vlogi leadouta. Sicer pa se Groenwegen postopoma vrača med najboljše sprinterje, potem ko je prestal tudi kazen zaradi nevarnega sprinta na dirki po Poljski, v katerem se je hudo poškodoval Fabio Jakobsen.

"Ko se je pojavila priložnost, nisem okleval. Dylan je pomembna okrepitev za ekipo. Resnično izjemen kolesar, ki bo tako dopolnil našo postavo. Rad bi se zahvalil Richardu Pluggeju in Jumbo Vismi, ker so nam olajšali vse skupaj Resnično konstruktiven proces za vse vpletene," je dejal glavni mož BikeExchange Brent Copeland.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ