Oddaja o motoriziranih kolesih v nedeljo

Oddaja o motoriziranih kolesih v nedeljo
27.01.2017 AVTOR: D. Z.
Že pred časom smo pisali, da CBS pripravlja oddajo, v kateri naj bi razkrili številne podrobnosti o uporabi motoriziranih koles v preteklosti.

V ZDA vsekakor zelo popularna oddaja 60 minutes na telelviziji CBS se bo po aferi Hamilton/Armstrong spet posvetila kolesarstvu.

Seveda zaradi afere. Tema so motorizirana kolesa in uporaba le teh v kolesarski karavani. Pri vsem skupaj jim je pomagal madžarski strokovnjak na tem področju Istvan Varjas, ki je poudaril, da je leta 1998 neimenovani stranki prodal motor in podpisal pogodbo, da v naslednjih desetih letih ne bo govoril o tehnologiji, niti je ne bo razvijal ali ponujal drugim.

Varjasu naj bi za to ponudili kar dva milijona ameriških dolarjev. Varjas je na vprašanje, če se čuti odgovornega, če se je motorizirana kolesa zares uporabljalo, odgovoril: “Če pride stari oče in kupi kolo. Kasneje pa gre to kolo v roke njegovega vnuka, ki dirka. To ni moj problem. ” Na vprašanje, če bi prodal motor osebi, ki bi potem s tem goljufala pa je dejal: “Če bi dobil dovolj denarja, zakaj ne? ” Kaj pa bodo v oddaji zares razkrili. To ostaja skrivnost. Jasno pa bo v nedeljo, ko bo oddaja na sporedu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ