Odličen uvod: Kristjan Koren šesti, Luka Pibernik osmi

Odličen uvod: Kristjan Koren šesti, Luka Pibernik osmi
02.02.2014 AVTOR: D. Z.
Izjemne začetek sezone za tri Slovence. Tako bi lahko rekli, potem ko so se na enodnevni dirki v Italiji Kristjan Koren, Luka Pibernik in Jan Polanc uvrstili na najboljših 15.

Radenska Kuota, Jan Polanc, Kristjan Koren in Matej Marin so krst v novo sezono doživeli na enodnevni dirki prve kategorije GP Costa degli Etruschi.

Dirka je bila dolga 190 kilometrov, po trasi sodeč pa je na kožo pisana predvsem hitrim kolesarjem, ki pa morajo vseeno "preživeti" zahtevnejši zaključek.

Pobeg dneva je uspel naslednjim kolesarjem: Ondrej Vendolski, Fabio Chinello, Dennis Paulus, Eduard Michael Grosu, Matteo Spreafico, Francesco Lamon, Botond Hollo in Marco Tecchio.

A ubežniki se tokrat niso uspeli boriti za zmago. Glavnina jih je ujela, v zaključku pa so v ospredju ostali samo najbojši.

Večina sprinterjev je na vzponih odpadla. V zaključku so napadli Formolo, Finetto, Ponzi in Rabottini in pred večjo skupino zasledovalcev so si pet kilometrov pred ciljem privozili 12 sekund prednosti.

Do odločilnega napada je prišlo tri kilometre pred ciljem, ko je ubežnike napadel Simone Ponzi. Sledil mu ni nihče več in Ponzi se je lahko veselil zaslužene zmage.

Tako je po dobrih štirih urah in 24 minutah prinesel izjemno darilo moštvu Neri Sottoli Yellow Fluo.

Preostali ubežniki so se osem sekund za Ponzijem še lahko borili za drugo mesto, pa čeprav so glavnini pripisali isti čas, saj se jim je povsem približala.

Drugo mesto je tako zasedel Ponzijev klubski kolega Mauro Finetto, tretji pa Andrea Pasqualon. Odlično šesto mesto je v zaključku iztržil Kristjan Koren (Cannondale).

Osmi pa je bil aktualni državni prvak Luka Pibernik (Radenska Kuota). Z istim zaostankom osmih sekund se je na 15. mesto pripeljal Jan Polanc (Lampre Merida). V tej skupini je prišlo zgolj 24 kolesarjev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ