Odličen začetek za Ale BTC – le za svetovno prvakinjo

Odličen začetek za Ale BTC – le za svetovno prvakinjo
24.07.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Annemiek van Vleuten je s samostojnim napadom dobila dirko Emakumen Nafarroako Klasikoa, prvo po prekinitvi zaradi koronavirusa. Kolesarka italijansko-ljubljanske ekipe Mavi Garcia je bila druga, Bujakova pa 12.

Van Vleutnova je že več sezon razred zase v pelotonu, kar je dokazala tudi na dirki v Španiji, kjer se je na zadnjem vzponu odpeljala zasledovalkam in sama pripeljala do cilja: »Zelo vesela sem, da sem začela drugi del sezone na tak način, to je sanjsko. Letos sem odpeljala dve dirki in na obeh zmagala, težko bi bilo bolje, kajne? Lepo je bilo, da sem sama prišla v cilj, v zadnjih 500 metrih sem res lahko uživala. Malo sem bila še nervozna, ker sem ravno prišla z višinskih priprav in nisem vedela, v kakšni formi sem, a se je izkazalo, da grem kar dobro.«

Zelo uspešna je bila dirka tudi za Ale BTC Ljubljana, Mavi Garcia je končala na drugem mestu in prehitela tudi olimpijsko prvakinjo Anno van der Breggen, ki je bila tretja. Najboljša slovenka je bila Eugenia Bujak, ki je končala v prvi večji zasledovalni skupini na 12. mestu, zaostala pa je slabih sedem minut za zmagovalko.

Dirka je bila kaotična, ker je bilo precej nejasnosti okrog varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa, čeprav so organizatorji zatrdili, da so vse naredili v skladu z UCI pravili. Kljub temu se je ekipa CCC Liv le nekaj ur pred štartom odločila, da se dirke ne udeleži. Na koncu je štartalo le 15 od sprva predvidenih 25 ekip. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ