Odlične predstave kolesark BTC-ja, v Italiji zmaga Woodsa

Odlične predstave kolesark BTC-ja, v Italiji zmaga Woodsa
10.09.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Kolesarke Ale – BTC Ljubljana so bile izvrstne na etapni dirki Ardeche, Mavi Garcia je končala na 2. mestu v skupnem seštevku, izkazala se je tudi Urška Žigart z 10. mestom v skupni razvrstitvi. Na Tirrenu tretja etapa Michaelu Woodsu.

Kolesarke BTC-ja so imele v Franciji veliko razlogov za zadovoljstvo. FOTO: Tour de l'Ardeche

Sedemdnevna dirka v Franciji s polnim imenom Tour Cycliste Feminin International de l'Ardeche (2.1) je bila za kolesarke italijansko-ljubljanske ekipe Ale – BTC Ljubljana zelo uspešna. Prvi dve etapi je dobila letos zelo razpoložena španka Mavi Garcia, ki je v skupnem seštevku vodila do pete etape, nato pa se je v vodstvo prebila Lauren Stephens in ga zadržala do konca ter se tako veselila skupne zmage.

Mavi Garcia je na koncu na 2. mestu zaostala le 0:38, odlično je dirkala tudi Urška Žigart, ki je končala na 10. mestu v skupnem seštevku, bila bi še mesto višje, a je v šprinterski zadnji etapi izgubila nekaj sekund. Žigartova se je izkazala tudi z dvema etapnima uvrstitvama v prvo deseterico, kar je v zadnji etapi uspelo še Urški Bravec.

Odlične vožnje varovank Gorazda Penka so botrovale zmagi ekipe Ale – BTC Ljubljana v razvrstitvi ekip, francoska etapna dirka pa je bila dobra popotnica za nastop na ženskem Giru, ki se bliža.

Tretjo etapo Tirrena – Adriatica dobil Michael Woods

Po dveh šprinterskih etapah in dveh zmagah Pascala Ackermanna se je tudi na Tirrenu Adriaticu začelo zares v boju za skupno zmago. V razgibani tretji etapi so glavnino dela opravili kolesarji EF Pro Cyclinga, ki so pripravili izhodišče za Michaela Woodsa, Kanadčan pa je na strmem zadnjem vzponu upravičil zaupanje in se otresel tekmecev. Edini mu je lahko sledil Rafal Majka, a ga je Woods prepričljivo premagal v ciljnem šprintu. 

Za njima se je zvrstila skupinica favoritov z 20 sekundami zaostanka, v kateri je bil tudi Geraint Thomas, ki se počasi prebija v formo za nastop na Giru. Šprint druge zasledovalne skupine je dobil Mathieu van der Poel, ki je tako pokazal, da bo ob dobrem dnevu lahko "preživel" tudi zahtevno traso svetovnega prvenstva v Imoli in bo tako sodil v krog favoritov. Woods je z zmago prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku.

Edini slovenski predstavnik na dirki Jan Tratnik je končal na 97. mestu, zaostal je dobrih 12 minut in pol.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ