Odlični Tratnik, Brajkovič državni prvak, Korošec najboljši hribolazec, Horvat za las ob stopničke

Odlični Tratnik, Brajkovič državni prvak, Korošec najboljši hribolazec, Horvat za las ob stopničke
15.09.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Zaključni kronometer na Tirrenu Adriaticu je bil manj dramatičen, kot se je napovedovalo, na koncu je skupna zmaga pripadla Simonu Yatesu, izkazal pa se je Jan Tratnik z 9. mestom.

Napovedovala se je drama na zadnji dan dirke Tirreno Adriatico, a kronometer v San Benedettu del Trontu letos ni prinesel spremembe na vrhu skupne razvrstitve. Simon Yates je zadnjih 10 kilometrov na dirki prevozil dovolj hitro, da je odbil nalet Gerainta Thomasa in zadržal 17 sekund prednosti v skupnem seštevku ter domov odnesel modro majico najboljšega na dirki dveh morij.

Kronometer je pripadel Italijanu Filippu Ganni, ki je brez težav ugnal preostale specialiste za vožnjo na čas, drugi Victor Campenaerts je v 10 km zaostal za kar 18 sekund. Izkazal se je tudi Jan Tratnik, ki je končal na 9. mestu: »Z današnjim kronometrom sem zelo zadovoljen. Počutje je bilo odlično in odpeljal sem najbolje, kar sem lahko. Zaostanki v prvi deseterici so zelo minimalni, tako da sem zadovoljen z 9. mestom. Tirreno mi je dal pravi dirkalni ritem, moč je prava in komaj čakam naslednje dirke.«

Brajkovič državni prvak na vzponu

V nedeljo je potekalo DP v vzponu na Sviščake, na katerem je svojo moč pokazal Jani Brajkovič, ki je skupaj s Kristjanom Hočevarjem odlično izpolnil taktiko Adrie Mobil in se veselil zmage, Hočevar pa 2. mesta: "Cilj je bil narediti selekcijo na najbolj strmem delu vzpona, ki je bil na začetku. Fantje so se res potrudili, posebej Kristjan Hočevar, ki je prvih 20 minut narekoval silovit ritem. Potem je še napadel, po kilometru sem se preselil do njega in skupaj sva šla do cilja. Vsa zahvala gre njemu, ker je opravil večino dela. Na koncu sva še malo bolj pritisnila na pedala in končala na prvem in drugem mestu. Dirka je pokazala, da sva dobro pripravljena in da lahko z veseljem pričakujeva dirko po Slovaški."

Za Adrio Mobil je bila zelo uspešna tudi sobota, kriterij v Ilirski Bistrici je dobil Marko Kump, na drugem mestu pa je končal David Per, ki je zbral enako število točk kot tretji Žiga Ručigaj.

Korošec najboljši hribolazec na Poljskem

Zelo dobro so v minulem tednu dni dirkali tudi kolesarji Ljubljane Gusto Santica na Poljskem, na dirki druge kategorije Solidarnost. V prvi etapi se je Rok Korošec podal v beg in oblekel majico najboljšega hribolazca, nato pa je nadaljeval z agresivnim dirkanjem in majico zadržal vse do konca dirke. Korošec je uspeh dopolnil z osmim mestom v skupnem seštevku, Ljubljana Gusto Santic pa je domov prišla z dobrim tednom dirkanja v nogah.

Horvat četrti, Jerman deveti

Slovenska reprezentanca do 23 let je nastopala na dvodnevni dirki za Pokal narodov Orlens Nations na Poljskem. Prvi dan jih je čakal ekipni kronometer, končali so ga na solidnem 6. mestu, v drugi šprinterski etapi pa sta se izkazala Žiga Horvat in Žiga Jerman, ki sta zasedla 4. oziroma 9. mesto v šprintu. »Po ekipnem kronometru nas je drugi dan čakalo 135 kilometrov v 5 krogih s krajšim vzponom. Dirka je bila zelo hitra, a na žalost ne dovolj, da bi prišlo do večje selekcije, zato je o zmagovalcu odločal šprint glavnine. V zadnji kilometer nisem vstopil v najboljšem položaju, a se mi je na koncu vseeno uspelo prebiti na 4. mesto. S formo in počutjem sem zadovoljen, zato že optimistično pričakujem dirko po Slovaški,« je s Poljske po etapi sporočil Horvat.

Sezona je za reprezentanco do 23 let zdaj končana, svetovnega prvenstva za mlajše člane letos ne bo, odpadel je tudi vrhunec sezone - Tour de l'Avenir. Na več sreče bodo morali slovenski kolesarji tako počakati do naslednje pomladi.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ