Odločen "Ne!" diskom s strani francoske kolesarske zveze

Odločen "Ne!" diskom s strani francoske kolesarske zveze
21.04.2016 AVTOR: Matej Zalar
Odločitev so sprejeli potem, ko je Mednarodna kolesarska zveza prepovedala diske na vseh dogodkih pod njenim okriljem. Francozi pa so šli še dlje.

Novico so objavili le s kratko izjavo na vrhu njihove spletne strani, v njej pa so zapisali, da diske prepovedujejo na vseh dogodkih, ki potekajo pod njenim okriljem. Debata o ustreznosti diskov na dirkah najvišje ravni poteka že nekaj časa, pika na i pa je bila grda poškodba Frana Ventosa na dirki Paris - Roubaix. Po uradni pritožbi kolesarjev so pri UCI-ju sprejeli odločitev, da do nadaljnega prepovejo diske na vseh dirkah, ki potekajo pod njenim okvirjem.

Francozi pa se niso zadovoljili le s profesionalnimi dirkami, šli so še korak dlje in diske prepovedali na dirkah vseh ravni. Tako z njimi ne bodo smeli nastopati niti mladinci in amaterji, kar bo verjetno povzročilo precej negodovanja, predvsem pri amaterjih, ki pogosto nimajo alternativnega kolesa brez diskov, s katerim bi lahko nastopali.

Šli so celo tako daleč, da so nastop s kolesi z diski prepovedali tudi udeležencem popularnega maratona L'Etape du Tour, ki bo letos potekal po trasi 20. etape dirke po Franciji. Kako dolgo bo prepoved veljala zaenkrat ni znano, verjetno pa bodo Francozi še naprej sledili smernicam Mednarodne kolesarske zveze in se prilagajali njihovim odločitvam. Do spremembe pa na francoskih cestah na tekmovanjih diskov ne bomo več gledali.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ