Odpovedali dirko, na kateri je blestel Roglič

Odpovedali dirko, na kateri je blestel Roglič
12.04.2018 AVTOR: D. Z.
Tik pred dirko po Franciji je Primož Roglič lani nastopil na za njegov klub domači dirki Ster ZLM Toer. Letos te dirke ne bo.

Ster ZLM Toer je bila petdnevna etapna dirka prve kategorije. Lani je prolog z neverjetno povprečno hitrostjo – drvel je skoraj 56 km/h – dobil Primož Roglič.

Rumeno majico je izgubil šele predzadnji dan, ko ga je v skupnem seštevku prehitel Jose Goncalves. Roglič je dirko končal na drugem mestu. Kaj pa letos? Dirka je v času preizkušenj, kot so Criterium du Dauphine, dirka po Švici in dirka po Sloveniji. Konkurenca je torej huda, in če tako pogledamo je tudi slovenska preizkušnja izgubila konkurenco.

Organizatorji so se morali odločiti za odpoved, saj so si predstavniki nekaterih mest, s katerimi so že bili dogovorjeni, da bodo gostili starte oziroma cilje etap, v zadnjem trenutku premislili. Na tej dirki so v preteklosti nastopali številni zvezdniki, predvsem sprinterji, poznali pa smo jo pod imenom Ster Elektrotoer. S na kateri so v preteklosti nastopali številni zvezdniki in smo jo pred leti bolj poznali pot imenoki bi jo morali izpeljati od 13. do 17. junija tako ne bo.

“Kljub obljubam različnih mest nismo imeli dovolj časa, da bi vse spremenili. Na žalost je prišlo do tega, da so se nekatera mesta umaknila, potem ko smo mi že imeli postavljen finančni načrt, ” je dejal predstavnik organizatorja Anton Ganzeboom: “Zdaj pa nimamo dovolj časa za spremembe. Zato smo sprejeli tako odločitev. ” Ganzeboom je v izjavi za javnost poudaril, da upa, da: “Se bomo vrnili močnejši, kot kdajkoli. ” Morda pa bo letos dirka po Sloveniji tudi zaradi te odpovedi močnejša kot kdajkoli.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ