Odpovedali "Pogačarjevo" Kalifornijo

Odpovedali "Pogačarjevo" Kalifornijo
30.10.2019 AVTOR: DZ

Organizatorji dirke po Kaliforniji so sporočili, da leta 2020 sicer največje etapne dirke v Ameriki prvič po letu 2006 – takrat je postala del serije dirk pod okriljem UCI – ne bodo organizirali.

"To je bila zelo težka odločitev, ampak poslovne osnove so se od začetka pred 14 leti do danes zelo spremenile. Medtem ko kolesarstvo po svetu še naprej raste in ponosni smo na to, da smo tudi mi veliko prispeveli k vsemu temu, je bilo iz leta v leto vse težje organizirati dirko. Zato smo morali ponovno oceniti vse skupaj. Zdaj bomo skupaj preučili, če bomo dirko lahko izpeljali leta 2021," je dejala predsednica dirke Kristin Klein.

Dirka je vsako leto pritegnila mnoge zvezdnike, kot so Peter Sagan, Bradley Wiggins, Mark Cavendish, Egan Bernal, Julian Alaphilippe … Seveda je bil ameriški trg nadvse zanimiv za proizvajalce koles, tako da se je Sagan redno odločal za nastop v Kaliforniji, namesto za nastop na dirki po Italiji. Tako je šele zdaj napovedal, da bo na Giru sploh prvič nastopil v sezoni 2020. Letos je dirko pri komaj 20-ih letih dobil Tadej Pogačar, ki je tako postal najmlajši zmagovalec etapne dirke svetovne serije. Premagal je Sergia Higuito.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ