Odpoveduje se olimpijskim sanjam

Odpoveduje se olimpijskim sanjam
14.05.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Vsekakor gre za presenetljivo odločitev, a Julian Alaphilippe je sporočil, da letos ne namerava nastopiti na olimpijskih igrah v Tokiu.

Julian Alaphilippe je lani v Imoli na izjemen način osvojil naslov svetovnega prvaka, letos pa posledično vozil v mavrični majici. Med drugim je dobil tudi Valonsko puščico, pa bil drugi na klasiki Liege-Bastogne-Liege. Kolesar moštva Deceuninck Quick Step se zdaj pripravlja na dirko po Franciji.

Takoj po tej preizkušnji bodo mnogi kolesarji leteli v Tokio, kjer se bodo potegovali za olimpijske medalje. Najprej na cestni dirki, potem pa še v vožnji na čas. Alaphilippe pa se je odločil, da se temu potovanju in temu boju za prestižne medalje odpove.

"Po tehtnem premisleku sem se po pogovoru s selektorjem in ekipo Deceuninck Quick Step odločil, da se odpovem mestu v reprezentanci za odlimpijske igre v Tokiu," je med drugim na twitterju zapisal Alaphilippe in dodal: "To je osebna, a dobro premišljena odločitev." V Tokiu naj bi bila trasa po meri hribolazcev, medtem ko želi zdaj 28-letni Alaphilippe vse moči v drugem delu sezone očitno usmeriti v branjenje lanske zmage na svetovnem prvenstvu.

Tokrat bo prvenstvo potekalo v Flandriji. "Cilje za konec sezone smo določili in tako moramo sprejeti določene odločitve. Zelo bi bil ponosen, če bi lahko dres francoske reprezentance nosil na prihajajočem svetovnem prvenstvu," je v zapisu še dodal Alaphilippe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ