Odprte prijave na legendarno kolesarsko izkušnjo v duhu Dirke po Franciji

Odprte prijave na legendarno kolesarsko izkušnjo v duhu Dirke po Franciji
30.11.2023 AVTOR: Uredništvo

Mesto Kranj bo, v nedeljo, 8. 9. 2024 ponovno gostilo mednarodno množico kolesarjev.

Prijave na že 3. izvedboL'Etape Slovenia 2024, legendarno izkušnjo Tour de France za amaterske cestne kolesarje, so že odprte.

Kolesarji izbirajo med dvema dolžinama trase: krajšo, 80 km dolgo z 816 m višinske razlike in daljšo, 145 km dolgo traso s 1.906 m višinske razlike. Obe trasi sta osveženi, saj bo tokrat kolesarska karavana iz Kranja krenila proti Škofji Loki, nadaljevala v smeri Komende proti Šenturški gori, kjer bo prvi gorski cilj in se v pentlji vrnila proti Kranju. Dolgoprogaši pa bodo nadaljevali in se preizkusili v osvajanju druge gorske lovorike na zdaj že kultnem Jamniku, se spustili v Kropo in – novost – krenili proti Begunjam ter nadaljevali proti Tržiču »pod gorami«, po cesti, ki odstira čudovito panoramo.

>> Več informacij in prijava na L'Etape Slovenia 2024

Zakaj kultni vzpon na Jamnik? Po mnenju mnogih zato, ker Podbličani in navijači v rodnem kraju ambasadorja prireditve Mateja Mohoriča, pričarajo nepozabno navijaško vzdušje. Praktično identično, kot ga doživijo profesionalni kolesarji na vzponih na legendarne prelaze, kot so L'Alpe d'Huez. Tourmalet in Galibier.

Na obeh trasah se kolesarji potegujejo za originalne kultne majice Dirke po Franciji tako v moški kot ženski konkurenci:  rumeno – absolutni zmagovalec, zeleno – zmagovalec sprinterskega odseka, pikčasto – gorski vzpon in belo – mladi najhitrejši kolesar. Nagrajeni so tudi vsi zmagovalci v razpisanih starostnih kategorijah v ženski in moški konkurenci, prav vsakdo pa za uspešno prečkanje ciljne črte prejme spominsko medaljo L'Etape Slovenia. In to ne glede na prijavljeno daljšo ali krajšo traso – svojo odločitev lahko spremenite tudi še med dirko.

Če je cestno kolesarstvo vaša priljubljena prostočasna aktivnost – potem je to dogodek, ki ga v letu 2024 ne smete zamuditi.

Prijavite se čim prej, saj zgodnja prijava pomeni najnižjo startnino – 79,99 EUR ter možnost ugodnega so-naročila izdelkov iz uradne kolekcije L'Etape Slovenia: kolesarski dres, proizvajalca Alé, za simbolično ceno 10 EUR, brezrokavnik, kolesarske hlače, dres z dolgim rokavom in očala.

>> Več informacij in prijava na L'Etape Slovenia 2024

Kaj so o L'Etape Slovenia 2023 povedali udeleženci?

»Dirka pa me je sploh privlačila, ker poteka v mojem domačem kraju in cestah, ki so mi zelo domače ter zaradi govoric o odlični organizaciji dirke« (Laura Šimenc, zmagovalka L'Etape Slovenia 136 km, 2023).

»Lepo je, da vzdušje z Dirke po Franciji izkusijo tudi tisti, ki se s kolesarstvom ukvarjajo rekreativno« (Matej Mohorič, vrhunski kolesar). 

»Zelo mi je všeč. Tekma v Sloveniji obožujem, ker so vse ceste zaprte. Tega ni nikjer v Evropi, le v Sloveniji. To mi je zelo všeč, saj imam družino in ne želim tvegati. V Sloveniji pa lahko tekmuješ, brez da bi te skrbelo za avtomobile. Je izjemno dobro organizirano in to je moj velik poklon organizatorjem« (Johnny Hoogerland, nekdanji profesionalni kolesar in dvakratni zmagovalec L'Etape Slovenia daljše preizkušnje).

»Dirka je bila – tako kot lanska – zelo lepa dirka. Atmosfera … Se čuti veliko navdušenje in upravičuje ime blagovne znamke. Športni primer. Ne le po rezultatih, ampak tudi po kulturi. Navijači te spremljajo povsod: na Jamniku, v vasicah … to je res zelo lepo« (Ivica Kostelić, smučarska legenda, udeleženec L'Etape Slovenia 2022, 2023). 

»Najbolje organizirana kolesarska prireditev … vredna vsakega centa« (Simon Brentin, udeleženec L'Etape Slovenia 2023).

»Trasa zares težka, organizacija odlična, navijači so se tudi izkazali na celotni trasi, predvsem varnost – za tekmovalce je bilo super poskrbljeno« (Boris Beč, udeleženec L'Etape Slovenia 2023).

»Zelo dobro organiziran dogodek. Kot L'Etape du Tour de France. Odlična atmosfera ob trasi. Vsekakor bom priporočal dogodek drugim« (Claude Léger, udeleženec L'Etape Slovenia 2023).

Prijavi se pred 1. 2. 2024 in izkoristi najnižjo ceno prijavnine –79,99 EUR.
S simboličnim doplačilom 10 EUR za zgornji del kolesarskega dresa, proizvajalca Alé, pa boste prepoznavni član mednarodne karavana kolesarjev L'Etape Slovenia. Letošnji dizajn dresa v prevladujoči prepoznavni rumeni barvi s črnimi črtami je zasnovan za čaščenje osebnih zmag.

Značke: Cestno
Ključne besede:
LEtape
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ