Odprte prijave na l'Etape du Tour 2015

Odprte prijave na l'Etape du Tour 2015
06.11.2014 AVTOR: Matej Zalar
V okviru slovitega Toura potega tudi dirka za rekreativne kolesarje, ki je speljana po trasi ene izmed gorskih etap Dirke po Franciji.

Do prijav dostopate na spodnji povezavi - www.asochallenges.com

Do osnovne strani organizatorjev dirke, kjer so navedene vse potrebne informacije, dostopate preko naslednje povezave - www.letapedutour.com/ET1/us/h omepage.html

 

Dirko so prvič organizirali leta 1993 in s tem omogočili amaterskim kolesarjem, da se preizkusijo na identični trasi ene izmed gorskih etap Toura. Preizkušnje se vsako leto udeležijo kolesarji in kolesarke iz več kot petdesetih držav.

Prihodnje leto bo dirka potekala 19. julija po progi gorske etape od Saint-Jean-de-Maurienne do La Toussuire-ja. Udeleženci bodo prevozili 142 kilometrov, vmes pa bodo premagali vzpone na Col du Chaussy, sloviti Col Du Croix de Fer in za konec še ciljni vzpon na La Toussuire. 

Ne gre le za dogodek tekmovalne narave, saj se na dolgo pot čez alpske prelaze podajo tudi kolesarji, ki želijo le uživati v lepotah francoskih gora in premagati vzpone, ki jih premagujejo njihovi idoli. Dirka se tako prične že ob sedmi uri zjutraj, zadnji udeleženci pa za pot do cilja običajno potrebujejo več kot 10 ur. 

Registracija se je odprla danes ob 9. uri, za prvih 2000 prijavljenih je cena 80 evrov, za vse ostale pa okroglih 100 evrov. Udeleženci dobijo štartno številko, nastanitev v bližini štarta in prevoz iz letališča do hotela. V času dirke bo tri dni odprta tudi posebna kolesarska vas, kjer bodo Francozi predstavili lokalno kulturo, kulinariko in običaje, za udeležence dirke pa bo brezplačna.

Pred registracijo potrebujete le zdravniško potrdilo, da nimate kroničnih bolezni, zaradi katerih se ne bi smeli udeleževati težjih športnih preizkušenj. Nato izpolnete obrazec, v katerem navedete, kakšna približno je vaša telesna pripravljenost in s kakšnimi cilji se prijavljate na dirko. Na podlagi prejetih informacij bodo organizatorji kolesarje razvrstili v štartne intervale in s tem preprečili gnečo in prerivanje na štartu. 

Organizatorji si pridržujejo pravico, da ob prevelikem navalu omejijo število mest, zato se čimprej prijavite, če želite del poletja kolesariti v francoskih Alpah. 

Predstavitveni video za l'Etape du Tour 2015:


Predstavitev trase:
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ