Odprte prijave na svetovno serijo v enduru

Odprte prijave na svetovno serijo v enduru
19.02.2014 AVTOR: Švigelj Uroš
Od danes naprej so mogoče prijave na dirke Enduro World Series - 7 dirk na katerih se bodo spopadli najboljši enduraši.

Montenbaik Enduro, Nevados de Chillan, Čile, 19. - 20. april
TweedLove Festival, Škotska, 30. Maj – 1. junij
Enduro Series Valloire, Francija, 21. - 22. junij
SuperEnduro La Thuille, Italija, 12. - 13. julij
Colorado Freeride Festival, ZDA 26.- 27. julij
Crankworx Whistler, Kanada 9. - 10. avgust
SuperEnduro Finale Ligure, Italija, 4. - 5. oktober

 

Enduro je močno zaživel tudi v Sloveniji in serija SloEnduro ima letos kar osem preizkušenj – šest na domači grudi in dve pri sosedih. Prvo v Trstu in zadnjo v Grožnjanu:

Enduro 3 camini, Trst 12. - 13. april
Enduro Cerkno, 17. - 18. maj
Kamplc enduro, Javornik, 7. - 8. junij
Enduro Tolmin, 6. julij
Black Hole enduro, Koroška, 18. - 20. julij
Enduro Kamnik, 29. - 30. avgust
Čelešnk enduro, Blagovica, 28. september
Enduro Grožnjan, 11. - 12. oktober

Udeležbo na svetovni seriji so potrdili številni zvezdniki. Poleg lanskoletnih zmagovalcev Jeroma Klementza in Tracy Moseley bod tekmovali še: Richie Rude, Fabien Barel, Anneke Beerten, Loic Bruni, Anne Caroline Chausson, Ruaridh Cunningham, Jared Graves, Brian Lopes, Greg Minnaar, Steve Peat, Michal Prokop, Emmeline Ragot, Nico Vouilloz and Joost Wichma.

Z njimi se boste lahko pomirili na sedmih dirkah, od katerih so tri na dosegu roke - dve v Italiji in ena v Franciji. Predaleč pa tudi ni dirka konec maja na Škotskem. Unior Tools Team je na uradnem seznamu sodelujočih ekip. Prav tako se bo številnih udeležila domača ekipa Orbea Geax Team, njihov član Vid Peršak pa je tudi vključen v špansko-francosko ekipo Orbea Enduro Crew.

Svetovna serija v enduru (Enduro World Series – EWS) je bila ustanovljena konec leta 2012, da bi združila najboljše dirke in tekmovalno skupnost. Ekipa v ozadju EWS ima jasno vizijo globalnega razvoja endura, ki je osnovana na italijanskem Super Eunduru, francoski seriji Endura in Crankworksu (ZDA). Za boljšo povezavo med tekmovalci, prireditvami in industrijo pa je bila ustanovljena tudi enduro zveza – EMBA.

Odprte prijave za vse tekmovalce se pričnejo 19. februrja ob 9:00 PST oziroma ob 18:00 po Srednjeevropskem času: www.enduroworldseries.comPozor: za dirke v Italiji potrebujete UCI ali FCI licenco.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ