Odštekani Eric Barone ponovno napada hitrostni rekord

Odštekani Eric Barone ponovno napada hitrostni rekord
13.04.2013 AVTOR: Švigelj Uroš
Kdo lahko pozabi norega Francoza, ki mu je med spustom po pobočju ognjeniku, pri več kot 220 kilometrih na uro, zlomilo vilice... dobro desetletje kasneje, natančneje danes in jutri bo poskušal postaviti nov svetovni rekord.

Zagotovo ste že videli, spektakularno premetavanje Erica Barona, ko mu je 2002, ko mu je v Nikaragvi sredi spusta pri nori hitrosti kilometrih na uro zatajila oprema. Natančneje – radikalno predelanem gorskem kolesu so se zlomile vilice in Barone je brez dvoma naredil najhitrejši „face plant “, ki si ga nihče ne želi ponoviti. Poškodbe očitno niso bile dovolj resne, da bi ga odvrnile od novih vratolomnih poskusov.

V drugem tednu Aprila poteka "Barone Speed Week", kjer se bodo „latentne kamikaze “: Pascal Budin (smuči) Xavier Cousseau (monoski), Edmond Plawczyck (board), Julien Brunet (smučarski voziček) in seveda nam zanimivi Eric Barone (gorsko kolo, če lahko radolno predelan dvokolesnik sploh tako imenujemo).

S karbonom zamaskirano spustaško kolo, bo pognal po pobočju smučišča Les Arcs. Mestu, kjer je že postavil hitrostni rekord s kolesom na snegu: 222,22 km/h.

Za obujanje spominov pa še posnetek (srečnega) padca 2002:

 
POSODOBITEV:
Ericu so neuradno s fotocelicami izmerili hotrost 217,16 km/h, GPS pa ni deloval... 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ