Odstopi: Kdo bo sprintal?

Odstopi: Kdo bo sprintal?
20.07.2018 AVTOR: D.Z., Foto: Sirotti

Na dirki po Franciji smo do zdaj videli kar precej odstopov. Alpe pa so bile usodne za večino sprinterjev. Peter Sagan končno tudi do zmage v Parizu?

Takega osipa sprinterjev po prvem sklopu gorskih etap vsekakor nihče ni pričakoval. Pred kolesarji na dirki po Franciji je vsaj še ena sprinterska preizkušnja. To je seveda tista najprestižnejša v Parizu. A tudi petkova etapa ni zahtevna, tako da bi nekatere ekipe morda želele v sprint pripeljati sprinterje. A zdaj takih ekipa skorajda ni.

Zakaj?

V treh dneh v Alpah smo izgubili kar večji del najhitrejših kolesarjev. Pa začnimo pri najuspešnejšima sprinterjema letos. To sta vsekakor Dylan Groenewegen in Fernando Gaviria. Oba sta odstopila v četrtkovi etapi na Alpe d'Huez. V sredo ju je skupaj z Markom Renshawom ujela časovna zapora tudi Marka Cavendisha in Marcela Kittela. Tu je še Andre Greipel. Nemec letošnjega Toura tudi ne bo dokončal. Že pred Alpami je odstopil Michael Matthews.

Od tistih zares hitrih kolesarjev v glavnini tako vztrajajo Peter Sagan, ki bo očitno osvojil zeleno majico, Arnaud Demare, John Degenkolb in Alexander Kristoff. Seveda bodo to poskušali izkoristiti kolesarji, kot sta Richeze in Pasqualon. Sicer pa je v Alpah dokončno popustil in odstopil tudi Rigoberto Uran. Predčasno pa so domov odšli še Gallopin, Domont, Vuillermoz, Rojas, Porte, Gruzdev, Sanchez, Kišerlovski, Martin, Zabel, Benoot, Keukeleire, Sieberg, Taaramae in Grmay.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ