Odvrgel bidon, kolo, zapustil avtobus

Odvrgel bidon, kolo, zapustil avtobus
03.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Wout Van Aert je takoj po cilju v 2. etapi, potem ko je osvojil drugo mesto, pokazal, kako zelo razočaran je. So se pojavile težave v Jumbo Vismi?

Wout Van Aert je v 2. etapi dirke po Franciji zasedel drugo mesto. Na poti proti San Sebastianu je po vsej verjetnosti upal na to, da mu bo pri lovu na Victorja Lafaya, ki je napadel v samem zaključku pomagal tudi Jonas Vingegaard. A Danec ni želel narekovati ritma. Skrbi ga le za skupni seštevek in odbitne sekunde, ki jih v primerjavi z njim uspešno osvaja Tadej Pogačar.

Če v prvi etapi pričakovano ni pomagal pri lovu za ubežnikoma, pa je zdaj bila njegova poteza nekoliko bolj nelogična. “Mislim, da sem že nekaj naredil za Wouta. Lahko bi bil sebičen and sodeloval s Pogačarjem. Tako pa nisem vlekel in sem na nek način pomagal Woutu. Sam se moram osredotočiti na skupni seštevek. Seveda imamo različne cilje. Mislim, da smo vsi zelo razočarani. Tudi sam sem, saj smo vsi želeli zmagati z Woutom,” je dejal Vingegaard.

Če zdaj pogledamo na nesodelovanje. Lahko bi rekli, da bi izgubil ravno toliko sekund, če bi sodeloval s Pogačarjem in bil potem drugi. Je pa posledično tvegal, da bi jih v sprintu skupine Pogačar pridobil veliko več. Van Aert je bil zelo razočaran. Po cilju je odvrgel bidon - kasneje ga je v smehu oponašal tudi Tadej Pogačar - po prihodu do ekipnega avtobusa pa še kolo.

Najprej je odšel na avtobus, potem pa se je z ekipnim avtomobilom odpeljal v hotel, medtem ko so se kolegi odpeljali z avtobusom. Medijem ni bil na voljo. O Vingegaardovi potezi pa je spregovoril tudi športni direktor Frans Maassen: “Osredotočil se je samo na Pogačarja. Če zdaj pomislim, lahko bi opravil nekaj dela, vendar pa v zadnjih kilometrih resnično ne računaš na Lafayjev napad. To pa tudi ni računalniška igra. Wout bi lahko tudi sam ujel Lafayja, vendar pa bi ga potem Pogačar premagal, tega pa nočemo. Lahko je zdaj govoriti, a morali bi vse skupaj drugače odpeljati.”

Po drugi strani je Vingegaard očitno zadovoljen. Za Pogačarjem zaostaja za 11 sekund: “Seveda bi si želeli zmagati z Woutom in zato sem razočaran. Morda pa sem sam izgubil manj sekund, kot smo menili, da jih bom glede na odbitne sekunde. S tega vidika je vse dobro. Najslabše bi bilo, da bi Pogačar tokrat pobral 18 sekund, jaz pa nič. Tako pa jih je 12, sam pa sem jih pet, tako da je to veliko bolje.” Danec je samo še dodal, da je zadovoljen tudi s pripravljenostjo: “Zares sem zadovoljen s formo. Ta je taka, kot sem si jo želel. Počutim se dobro.”

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ