Odziv Baloha in Rosensteina po dveh naslovih

Odziv Baloha in Rosensteina po dveh naslovih
05.11.2019 AVTOR: DZ, vir: Irma Baloh

Marko Baloh in Erik Rosenstein. O njunih podvigih v Borrego Springsu smo že pisali. Tu so še podrobnosti z izjavama.

"Zelo sem vesel in ponosen. Mesec pred dirko sem imel prometno nesrečo. Spregledal me je šofer avtomobila. Pri tem sem utrpel zlom rebra, udarec v lopatico in v glavo ter dvojni zlom ličnice."
Erik Rosenstein

Svetovno prvenstvo v 6, 12 in 24-urnem kolesarstvu v Borrego Springsu je za kolesarji. Slovenca Marko Baloh in Erik Rosenstein pa se lahko zadovoljna vračata domov. Govorimo o preizkušnji, ki predstavlja nekakšen uraden zaključek sezone za ultra kolesarje. Na dirki je bilo skoraj dvesto kolesarjev iz 12 držav. Krog, na katerem so kolesarji nastopali je dolg 29 km. V zadnji uri in pol pa so kolesarje preusmerili na krajši, 7,7 km dolg krog.

Slovenca sta se pomerila na 24-urni in 12-urni preizkušnji. Marko Baloh se je znova preizkusil na najdaljši dirki. Branil je lanski naslov prvaka v kategoriji nad 50 let. Start dirke je potekal v valovih, najboljših 20 je startalo točno ob 17h po lokalnem času, naslednje skupine pa z zamikom ene minute. Prvi krogi so bili kot običajno ekstremno hitri, povprečna hitrost po treh urah je bila skoraj 39km/h.

"Svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru je bilo zame zaključek zelo dolge sezone in pika na i na odlične rezutate letos. Vesel sem, da se je sezona zaključila z zmago, malo manj pa zadovoljen, da mi ni uspelo ponovno preseči magične meje 800+ km v 24 urah."
Marko Baloh

Balohov konkurent v kategoriji Nemec Badszus je začel najhitreje in je imel po šestih urah pred Balohom na drugem mestu že skoraj 10 minut prednosti. Noč je bila izjemno mrzla s temperaturo malo nad ničlo. Nemec je odstopil. Baloh je bil tudi v absolutni konkurenci še prvi. Potem pa sta ga prehitela kasnejši zmagovalec v absolutni konkurenci Jackson in drugi Broadwith. Baloh je bil tretji, a je ubranil naslov svetovnega prvaka v kategoriji od 50 do 59 let.

To je že njegov sedmi naslov prvaka. Tokrat je prevozil 790 kilometrov, natančno 59 kilometrov manj od absolutnega zmagovalca. Odlično pa je na pol krajši razdalji vozil aktualni evropski prvak Erik Rosenstein. Prvič se je prizkusil še na svetovnem prvenstvu in v absolutni konkurenci zasedel drugo mesto. Premagal ga je Yann Bertraud. Je pa postal prvak v kategoriji od 40 do 49 let. Tu sta odziva obeh kolesarjev.

Marko Baloh: "Svetovno prvenstvo v 24-urnem kronometru je bilo zame zaključek zelo dolge sezone in pika na i na odlične rezutate letos. Vesel sem, da se je sezona zaključila z zmago, malo manj pa zadovoljen, da mi ni uspelo ponovno preseči magične meje 800+ km v 24 urah. Zaradi nekaj mehanskih problemov sem najprej izgubil stik z vodilnima, slabo počutje v drugi polovici noči, pa mi je onemogočilo tudi lov na željeno razdaljo. Kljub temu sem izredno zadovoljen z zmago v kategoriji in z osvojenim tretjim mestom generalno, saj sta pred mano dva izmed najboljših svetovnih ultra-kolesarjev za 24-urne dirke. Zdaj pa nekaj zasluženega počitka in potem pa začetek priprav na Red Bull Tran Siberian Extreme, ki je moj glavni cilj prihodnjega leta."

Erik Rosenstein: "Zelo sem vesel in ponosen. Mesec pred dirko sem imel prometno nesrečo. Spregledal me je šofer avtomobila. Pri tem sem utrpel zlom rebra, udarec v lopatico in v glavo ter dvojni zlom ličnice. Kolo pa ni več vozno. Takrat sem mislil, da je nastop na svetovnem prvenstvu nemogoč. S pomočjo družine, prijateljev in terapevtke smo naredili vse, kar smo lahko. Odpravil sem se čez lužo, da kljub vsem odpeljem tekmo, v katero sem vložil ogromno časa in energije. Na štartu sem sem se počutil dobro, kljub mrazu. S tekmovalci pa se nisem obremenjeval. Peljal sem tempo, ki sem si ga zastavil. Po polovici dirke sem imel manjšo krizo. S pomočjo družine in prijateljev iz Slovenije sem tudi to premagal in začel stopnjevati tempo. Po desetih urah dirke sem prehitel še zadnjega tekmeca in se odpeljal v cilj kot zmagovalec. Postal sem svetovni prvak v svoji kategoriji v vožnji na 12 ur. Zaradi nesreče in posledično primankljaja treningov sem veliko izgubil na hitrosti, vzdržljivost pa je ostala. Uspelo mi je skoraj nemogoče."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ