Odziv iz Jumba Visme po četrtkovi etapi

Odziv iz Jumba Visme po četrtkovi etapi
09.04.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Seveda bi raje imeli majico vodilnega, vendar pa ne moreš imeti vsega pod nadzorom."
Grischa Niermann

Kaj je počela Jumbo Visma v zaključku 4. etape dirke po Baskiji? So se pri taktiki, da majice Primoža Rogliča na vse pretege ne branijo zmotili? Ger za veliko napako ali za taktično različico?

"Seveda bi raje imeli majico vodilnega, vendar pa ne moreš imeti vsega pod nadzorom. Za nas pa je tudi trenutna situacija pred pomembno sobotno etapo zelo dobra," je priznal športni direktor Grischa Niermann: "McNulty je na vzponu že napadel, Jonas pa ga je ujel. Potem je šel še enkrat. Primož pa se je odločil, da ga pusti. Že prej smo govorili o takem scenariju, da lahko pride do tega. Ampak, tu sta dva kolesarja, ki sta na vzponih precej močnejša. To sta Primož in Pogačar."

"Že prej smo govorili o takem scenariju, da lahko pride do tega. Ampak, tu sta dva kolesarja, ki sta na vzponih precej močnejša. To sta Primož in Pogačar."
Grischa Niermann

Prav obračun med tema dvema kolesarjema lahko pričakujemo v sobotni kratki, a kraljevski etapi. "Videli bomo. Morda se bo v soboto zvečer izkazalo, da smo danes naredili napako in da bi morali ujeti vodilne, Primož pa bi obdržal majico. Ampak, dirka še zdaleč ni odločena in za zdaj smo lahko zadovoljni s situacijo," je še dodal Grischa Niermann. Priznal je, da so za njimi trije težki dnevi, saj so morali fantje braniti rumeno majico že vse od uvodnega kronometra:

"Že etape v zadnjih treh dneh so bile take, da jih je bilo težko imeti pod nadzorom. Fantje so opravili ogromno dela s tem, da so vsak dan nadzirali ubežnike. Na televiziji tega ne vidite, a v prvih 110 kilometrih so vsi želeli sodelovati v pobegih in to vzame veliko energije. Zdaj imamo močno ekipo in močnega liderja. Smo drugi in tretji v skupnem seštevku in menim, da je dirka še kako odprta."

Primož Roglič za McNultyjem zaostaja za 23 sekund. Le nekaj sekund več Jonas Vingegaard, ki je v izvrstni formi. Vsekakor tudi slovenski šampion razmišlja podobno kot njegov športni direktor: "Težek dan. Izgubil ismo etapno zmago. Upali smo, da bo Jonasu uspelo. Ampak, nič še ni izgubljeno. Kot sem že dejal, sem smo prišli z mlado ekipo. Dobil sem uvodni kronometer, tako da uživam tukaj."
"Nič še ni izgubljeno. Kot sem že dejal, sem smo prišli z mlado ekipo. Dobil sem uvodni kronometer, tako da uživam tukaj."
Primož Roglič
O napadih na zadnjem vzponu in potem tudi na spustu pa: "Bilo je veliko napadov in vseh ne moreš imeti pod nadzorom. Nekateri so ušli in prišli do cilja." Med njimi je bil Brandon McNulty, ki je prevzel vodstvo v skupnem seštevku, ključna etapa pa bo vsekakor sobotna. Kljub temu pa Roglič opozarja: "Na dirki po Baskiji je vsak dan lahko odločilen in vsak dan poteka boj za zmago z zanimivimi. Tu je vsak dan boj za zmago in zanimivi boji so še pred nami."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ