Odzivi kolesarske karavane na Froomov padec

Odzivi kolesarske karavane na Froomov padec
14.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Kaj o padcu in poškodbah Chrisa Frooma menijo nekateri vidnejši član kolesarske karavane? Tu so nekateri odzivi.

Richie Porte: Bil sem v avtu, ko mi je Dan Martin prek SMS sporočil, da je videl vse. Naj gre za tekmeca ali ne. Ni lepo. Chris ima doma ženo in dva otroka. Nihče ne sme drugemu želeti, da se poškoduje. Upam, da ni prehudo. Je eden izmed najbolj vztrajnih kolesarjev v karavani. Ne sme se ga odpisati.

Dan Martin: Kar naprej se mi pred očmi vrti film. Grozno je to videti. Z Neilom Stephensom sva jih ujela tik pod vrhom vzpona, nisva pa jih želela motiti pri ogledu in sva ostala za njimi. Potem pa se je zgodilo. Z Neilom sva kar obstala in se gledala. Tresla sva se. Vprašala sva, če lahko pomagava. Menil sem, da je še kaj hujšega, da je celo umrl. Ni bilo prijetno. Sploh ni imel možnosti, da bi vsaj nekoliko zmanjšal hitrost. To samo dokazuje, kako nevarno je lahko kolesarstvo. Lahko bi se zgodilo komurkoli.

Wout Poels: Res je to velika nesreča zanj. A zdaj se moram zbrati. Nikoli ni prijetno, če klubski kolega pade, še posebej, če je tvoj dober prijatelj. Upam, da si bo kmalu opomogel. Če si kdo lahko, potem lahko to naredi Froomey.

Tom Dumoulin: V zadnjih letih je bil na Touru človek, ki ga je vsak poskušal premagati. Zdaj je bil na poti, da dobi še peti Tour. To mu zagotovo še ne bo uspelo letos. Pri Ineosu pa so še vedno zelo močni in zagotovo bodo imeli med dirko vse pod nadzorom.

Alex Dowsett: Vozil sem mimo reševalcev pri 70 kilometrih na uro, na cilju pa sem slišal, da je Froome grdo padel. Upam, da si bo kmalu opomogel. Nihče ne želi biti priča takim dogodkom. Vsak kdaj pade, le upaš, da posledice niso hude. Pri Froomu gre očitno za resn poškodbe, vendar sem prepričan, da se bo vrnil.

Christian Prudhomme: Brez njega bo Tour zelo drugačen. Chris Froome je bil osrednja osebnost dirke od leta 2013.

Romain Bardet: Šokiran sem. Slišal sem, da je padel, vendar nisem vedel, da je tako resno. Nikoli ni lepo, če ima tekmec tako nesrečo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ