Odzivi na odločitev glede olimpijskih iger

Odzivi na odločitev glede olimpijskih iger
25.03.2020 AVTOR: DZ, vir: Jumbo Visma

Na novico o preložitvi olimpijskih iger so se odzvali tudi številni kolesarji. Med njim prek izjave za javnost s strani kluba Jumbo Visma tudi Primož Roglič.

Primož Roglič: Mislim, da je to glede na trenutno stanje v svetu pametna odločitev. Prioritete so vedno iste. Zdravje je na prvem mestu. Potem šele šport.

Tom Dumoulin: Povsem razumljivo je, da so prestavljene. Dobro je tudi, da so to odločitev sprejeli že zdaj. Tako je vsaj vse jasno. Resda je škoda zame in nekatere druge športnike, vendar pa upam, da se že lahko veselimo iger, ki bodo naslednje leto. Trenutno so na svetu pomembnejše stvari, kot je šport.

Wout van Aert: Mislim, da je to dobra odločitev in prav je, da so jo sprejeli tako zgodaj. Zame mi preložitev ponuja dodatne možnosti, da se uvrstim v reprezentanco. Morda pa ta odločitev ponuja možnost, da spremenijo datum Toura. Ne vem. Naslednje leto pa lahko že računamo tudi na olimpijske igre. Nisem preveč razočaran. Upam, da so pred nami še kakšni visoki cilji letos.

Alejandro Valverde: Seveda bom naslednje leto imel že 41 let in vse bo še težje, vendar pa imam že podpisano pogodbo. Leta 2021 bom dirkal, in če me bo selektor izbral, potem bom poskušal biti na olimpijskih igrah čimboljši. Preložitev olimpijskih iger je bila neizogibna. Nihče ne more dobro trenirati, tako da postane vse zapleteno. Zdravje je na prvem mestu.

Jakob Fuglsang: Seveda je škoda, da so morali preložiti olimpijske igre. Je največji in najpomembnejši športni dogodek v športnikovem koledarju. O tej dirki sem razmišljal od začetka sezone. A menim, da je glede na trenutno situacijo, to prava odločitev, saj sta zdravje in varnost vseh najpomembnejša stvar.

Greg Van Avermaet: Seveda sem razočaran, saj bi bile tudi olimpijske igre zame pomemben cilj. Vendar pa povsem podpiram odločitev, saj sta v takem času najbolj pomembna zdravje in varnost. Vsekakor iger ne bi mogli izpeljati tako, da bi bile varne za vse, saj tja pridejo ljudje z vsega sveta. Mislim, da je bila preložitev iger edina možnost, saj ne vemo, kaj nas v naslednjih mesecih še čaka.

Vincenzo Nibali: Za vsakega športnika so olimpijske igre zelo pomembne, še posebej za tistega, ki bi lahko posegel po najvišjih mestih. Tokio 2020 je bil zame velik cilj. Morda najpomembnejši. Prestavitev pa mojih želja ne spremeni. Od zdaj naprej bom načrtoval, kako bom naslednje leto poskušal doseči pravo formo prav za Tokio. Menim, da je MOK sprejel pravo odločitev. Trenutno lahko šport počaka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ