Odzivi po etapi s tlakovci: Martin zmagal s kolesom klubskega kolega

Odzivi po etapi s tlakovci: Martin zmagal s kolesom klubskega kolega
08.07.2015 AVTOR: D. Z.
Kaj so po etapi s tlakovanimi odseki povedali nekateri izpostavljeni kolesarji? Tony Martin, Chris Froome, Alberto Contador, Vincenzo Nibali ... Več v nadaljevanju.

Tony Martin
Potem, ko sem zaradi prazne gume moral zamenjati kolo sem razmišljal samo o tem, kako bom končal etapo in priložnosti iskal v naslednjih. Pet kilometrov pred ciljem pa smo bili vsi skupaj in nihče ni hotel narekovati ritma. Zato sem se odločil, da poskusim srečo. Napadel sem na vso moč in nekako sem našel še nekaj moči. Uspelo mi je. Ne vem, kaj se je dogajalo v ozadju. Ampak, sam sem preprosto vozil na polno. Ne vem, koliko vatov moči sem obračal. Mislim, da največ do zdaj. Zdaj pa sem presrečen. Zahvaliti se moram ekipi, ki me že ves dan podpira. Zdaj sem fantom vse povrnil. Pred zadnjim tlakovanim odsekom sem imel prazno gumo. Spremljevalnega avtomobila pa tam ni bilo, saj je ostal v ozadju. Ob meni je bil Matteo Trentin in mi dejal, da naj vzamem njegovo kolo. Težava je, da ima večje kolo in da ima tudi ravno obrnjene zavore. Tako nisem razmišljal samo o moči v nogah, ampak tudi o tem, kako bom zaviral. Bilo je zelo težko. Cilj sem poznal, saj sem si ga pred enim mesecem ogledal. Na to etapo sem se res pripravil. Pihal je nasprotni veter, tako da je bilo še težje. Nekako pa mi je uspelo. Tokrat sem imel srečo, ki sem jo v prejšnjih dneh pogrešal.

Chris Froome
Ob koncu, po več kot dvesto prevoženih kilometrih je šlo bolj za to, kdo ima še kaj moči. Mislim, da so takrat nekateri kolesarji to dolžino občutili, sam pa sem se dobro počutil. Ob meni je bil Thomas, ki je opravil izjemno delo. Bil je zares močan. Rekel sem mu, dajva, poskusiva. Pospešiva in videla bova, kaj se bo zgodilo. Naredila sva manjšo razliko, vendar mislim, da je Tinkoff Saxo potegnil preostale za nami. Čestital bi Tonyju, ki je bil že nekaj dni zelo blizu. Zanj je to, da je oblekel rumeno majico dobro, za nas pa je ta scenarij popoln. Mislim, da si bodo številni kolesarju jutri lahko nekoliko oddahnili, saj je to bila še ena zelo stresna etapa. A klubski kolegi so opravili izjemno delo. Richie Porte se je boril v prvih odsekih. Za nami je dober dan.

Alberto Contador
Zadovoljen sem s potekom etape. Tudi počutil sem se zelo dobro. Čestitati moram ekipi, ki je odlično delovala, vključno s Petrom Saganom, ki je opravil ogromno dela. Vsem bi se rad zahvalil. Cilj je bil, da dan preživimo brez težav in edina težava, ki sem jo imel, je bil zadnji obroč. Ob vstopu v zadnje tri kilometre sem razmišljal, da bi ga zamenjal, vendar mi ga na srečo ni bilo treba. Menjave v zaključkih so kar tvegane.

Thibaut Pinot

Imel sem težave s kolesom, potem pa sem vozil na polno. Potem je prišlo do padca. Očitno se mi ponavlja leto 2013. Škoda. Moral bi dobiti pomoč, vendar od koga? Mathieua Ldagnousa, ki je precej večji, kot jaz? Jasno pa je, da če ima spremljevalni avto številko 13, potem moraš pričakovati, da bo to dolgo trajalo. Zdaj si bom poskušal opomoči. Tour bom poskusil končati in pokazati, da sem nadarjen.

Matteo Trentin
Že na sestanku smo se odločili, da moramo biti pri menjavah koles zelo hitri, saj se spremljevalni avtomobili po dveh ali treh odsekih, to vemo s klasike Pariz-Roubaix – izgubijo v ozadju. Sam sem s Tonyjem zamenjal kolo, potem pa so na njegovem kolesu zamenjali obroče. Priznati moram, da je bil avto minuto zadaj. Morda več. Tako to ni bila ravno zmagovita poteza, je pa rešila naše … te besede ne morem izgovoriti. O tem nisem ravno veliko razmišljal, saj sem vozil Tonyjevo kolo, kar je bilo zelo nerodno. Zato si ne predstavljam, kako se je on počutil na mojem kolesu. Samo upam lahko, da si ne želi zdaj mojega kolesa voziti do konca Toura.

Vincenzo Nibali
V primerjavi z lanskim letom nismo nič spreminjali. Samo vreme se je spremenilo. Na zadnjem tlakovanem odseku, ki je potekal v rahel vzpon sem napadel, v upanju, da bo kdo vendarle popustil. Dirka je bila zelo težka. Na koncu smo bili vsi favoriti skupaj. Ekipa me je dobro podpirala, a tokrat je ni bilo dežja in zato ni bilo tako nevarno kot lani. Do večjih razlik ni prišlo, ker smo se vozili samo v eno smer. Če si napadal, si lahko samo skupino postavil v eno vrsto. Zadovoljen sem, da nisem izgubil časa. Po prvih etapah se fizično dobro počutim. Zdaj sem v zaostanku in nadoknaditi ga bom poskušal ob vsaki ponujeni priložnosti.

Tejay Van Garderen
Resda je zgodaj, vendar sem zadovoljen s tem, kako se mi je uspelo izogniti vsem padcem. Še vedno pa nas čaka dolg teden. Vsekakor sem bolj samozavesten in čutim, da sem formo še izboljšal. Zato se nadaljevanja že veselim. Ekipa je bila neverjetna. Ves čas so biili na vetru v ospredju. Ves dan so mi utirali pot. To so pravi fantje, ki bi lahko prebili zid.

Jean Christophe Peraud
Ves dan smo se borili za pozicije, na koncu pa smo z rezultatom zadovoljni. To je dobor za moralo. Zdaj si moramo oddahniti po nakopičenemu stresu. Tour je še dolg. To je bil dan, ko končno nismo izgubili nič časa. To je dobro za moralo. Najbolj zahtevna stvar je borba za pozicije pred tlakovci. Celo bolj kot sami tlakovci. Zdaj moramo privarčevati nekaj moči za ekipni kronometer.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ